Europakarta

jag ska flytta från england till göteborg och tänkte att skicka mina saker med DHL, men cykla själv. turen ska gå från Brighton, längs med sydkusten till Dover, Eurotunneln, sedan längs med kusten uppåt mot Belgien, Amsterdam, sen mot Tyskland, upp genom Jylland och sen färjan till Gbg.

Funkar det med en vanlig bilkarta för att hitta de något mindre vägarna? Jag har ingen som helst erfarenhet än av att navigera med cykel, brukar bara åka runt i områden jag känner till någorlunda.

Har någon dessutom erfarenhet av den här sträckningen?
 
Ja, visst fungerar det jag har cyklat i Belgien och Nederländerna med Michelins bilkartor i skala 1:200.000 och i Danmark med Kort&Matrikelstyrelsens færdselskort i samma skala. Nackdelen är förstås att speciella cykelvägar inte finns med. I Belgien är de inte så många enligt min erfarenhet (ganska gammal erfarenhet dock). I Nederländerna är cyklenätet så välskyltat att man knappt behöver karta annat än för planering. I Tyskland har jag använt Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Clubs cykelkartor. De visar vägarna klassade efter trafikintensitet, vilka vägar som har cykelbanor samt förstås cykelvägar. I Danmark ska man akta sig för de cykelvägar som uppges ha grusbeläggning. De är inte som svenska grusvägar, utan de har ett tjockt lager lösgrus som är hopplöst att cykla i. Hur har du tänkt övernatta? I Danmark har jag råkat ut för att hela vandrarhemmet har varit upptaget av en grupp. Jag skaffade en lista över vandrahem med telefonnummer så att kunde ringa till vandrahemmet på dagens mål på morgonen.
 
jag hade mest tänkt att tälta, förutom nån enstaka dag på vandrarhem (exempelvis i amsterdam). ska kolla upp lite cykelkartor i min lokala cykelaffär.
 
kolla med nån cykelaffär i london eller nån kartbutik eller nån cykelklubb.i berlin finns en cykelkartsaffär med typ alla cylelkartor som finns.det går ju cykelleder korsoch tvärs över hela europa jag är nåstan het säker på att du kan cykla hela vägen på nästan bara cyklevägar.
jag och några kompisar cyklade sverige-turkiet och från malmö genom tyskland tjeckien österike cyklade vi nästan bara på cykelvägar,sen blev det mer bilvägar.men det var sjukt bra skyltat vi följde tex först copenhagen-berlin redweg och kollade nästan aldrig på kartan,skyltar varje sväng och korsning.sen utanför berlin hittade vi en cykelskylt med pil mot prag!så bara att följa och cyklevägarna går oftas genom naturresarvat och nationalparker och skitfin skog o sånt och inge bilar!kartor fanns på turistbyråer eller hotell eller cykleaffärer efter vägen.mest turistbyråer i småbyar.

kolla vägarna!som en ny värld så grymt.fast det finns ju enmiljard mer vägar men det är så koolt att det är bara för cyklar.
http://www.ecf.com/83_1

har du varit på pogocafe i hackney?där finns det mycke koolt cyklefolk som nog vet nått vettigt och bäst mat
http://www.pogocafe.co.uk/
 
ska kolla in pogo cafe, ligger inte så långt från min flickvän.

det verkar som om jag kommer följa north sea route mot skagen... tack för den länken!
 
Europakarta : Belgien og Nederländerna

Interaktiv karta för Nederländarna :
http://www.fietsplatform.nl/routes/interactieve_kaart.asp

Interaktiv karta för Belgien (Flandern) :
http://www.groteroutepaden.be/grlf/v1.nsf/_/0CE90AAFD41CDC58C12571DC0040B3B7?opendocument

Några cykeltips för Belgien : 38 trevliga cykelleder (från 10 till 365 km) att lägga upp din egen rundresa i Belgien. Du cyklar på gamla järnvagsbankar och på dragvägar längs alvar och kanaler :
http://www.bikely.com/listpaths/by/fietslogies

Översiktskarta :
http://www.bikely.com/maps/bike-path/Belgium-cycling-routes-by-Fietslogies-summary

cykel runt Nordsjön
http://www.northsea-cycle.com/

Billig övernattning hos 3450 familjer i Belgien och Holland : Vrienden op de Fiets / Cykelvännerna :
http://www.vriendenopdefiets.nl/

En trevlig cykelsemester önskas av,
Fietslogies
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.