Enklast att torka

Köttfärssås som torkat i ugn. Tror det blir 10 portioner. 11h i 50 grader. Torrheten räcker gott, är inte knastertorrt.
Är ute i god tid faktiskt 😄 för en gångs skull. Flera dagar till godo innan det bär av till Sarek.
IMG_0112.jpeg
 
Jösses, det blev lite mer torkat...har nu 1000 gram torkad köttfärssås...
Nu är ju frågan om hur mycket man ska ha per måltid. 75 gram kanske...till middag.
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Jag brukar räkna utifrån färskvikten, dvs hur mycket färsk köttfärs vill jag ha i en måltid och så torka den mängden x antal önskade måltider – och sen dela upp.
 
Nice!

För variation kan man krydda i efterhand. En dag kanske tacokrydda, nästa italiensk med tomatpure och basilika osv
 
Jag kan rekommendera att göra risotto och torka! Det blir supergott! Du gör som vanligt fast minimalt med olja i början av tillagningen. Jag brukar göra risotto med svamp och lite kött och sedan torkar allting (utan olivolja och ost). Väl ute så värmer jag upp rätten och tillsätter parmesan samt en skvätt olivjolja! En utav de godaste rätterna jag vet när jag är ute.

Ett annat tips är att torka lax i små bitar, lägger det med bulgur och en halv buljongtärning samt tillsätter några pumpakärnor. Sedan tillsätter man bara vatten och låter det dra i 15-20 minuter. Väldigt enkelt och blir förvånansvärt gott. Jag har även provat med salami men föredrar laxen då det annars brukar vara lite svårt att få med sig fiskrätter ut på vandringen.

Mina torkade brukar landa runt 130-140gr. Men sedan så tillsätter jag ofta parmesan samt olivolja ute "i fält" i samtliga rätter jag gör så totala vikten kanske blir 150-160gr.
 
Lax har kort lagringstid lika griskött, köttfärs är ju även fett.
Jag har fågel oftast kalkon.
Ang portioner så försöker jag jfr med middag hemma behöver inte vara så mkt man tror mest för smak

Sedan torkar jag kokta makaroner och bönor samt linser, var för sig även ärtor.

Har en dricksflaska med stor öppning och mäter med kaffe mått 3-4 kött 6-7 makaroner,6-7 grönsaker och fyller på lite vatten och skakar.
Sedan fyller jag på lite efter hand,passa dig för att det blir för tjockt så du får gräva ur med sked.
Tar 3-5h för det har svällt klart och man kan vänta då fylla vatten om man beräknar äta sent på dagen men om vädret blir för dåligt för att gå planerad sträcka kan det vara bra om mat är klar.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips