Jag kan rekommendera att göra risotto och torka! Det blir supergott! Du gör som vanligt fast minimalt med olja i början av tillagningen. Jag brukar göra risotto med svamp och lite kött och sedan torkar allting (utan olivolja och ost). Väl ute så värmer jag upp rätten och tillsätter parmesan samt en skvätt olivjolja! En utav de godaste rätterna jag vet när jag är ute.
Ett annat tips är att torka lax i små bitar, lägger det med bulgur och en halv buljongtärning samt tillsätter några pumpakärnor. Sedan tillsätter man bara vatten och låter det dra i 15-20 minuter. Väldigt enkelt och blir förvånansvärt gott. Jag har även provat med salami men föredrar laxen då det annars brukar vara lite svårt att få med sig fiskrätter ut på vandringen.
Mina torkade brukar landa runt 130-140gr. Men sedan så tillsätter jag ofta parmesan samt olivolja ute "i fält" i samtliga rätter jag gör så totala vikten kanske blir 150-160gr.