Ångermanland & Medelpad

Vi tar ett eller två landskap att semestra i varje sommar och i år är turen kommen till Ångermanland och Medelpad.

jag brukar, för skojs skull, försöka att hitta åtminstone någon eller några landskapstypiska rätter/livsmedel för varje landskap men med dessa två har jag ingen aning om vad jag skall leta efter (mer än surströmming)

Så, min fråga är: vad är typisk mat för ångermanland och medelpad?
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Tjälknöl ser jag faktiskt fram emot att få prova, surströmming går bort (inte för att det är just surströmming utan för att jag inte äter fisk alls).
 
Om du kan få tag i tunnbröd från "Ubergs" så är det jättegott! :) Annars finns en variant på dopp i grytan som kallas "blöte", men till det behövs bl.a en stor gryta att koka älgkött och dito ben i flera timmar. Serveras med smör, tunnbröd och sirapskokt kålrot... :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips