Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Potatisomelett
Det bra med en potatisomelett är att den går fort att göra och att den mättar bra. Det bästa är att använda kall potatis. Därför är rätten bäst för dagsturer eller till första dagen under flerdagarsturer. Toppa gärna med skinka för att få en bra sälta på rätten.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
ca 400 gram potatis, kokt
4 st ägg
2 dl mjölk
1 tsk torkad basilika/ dill
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
+ olivolja till stekning
Gör så här:
Förebered:
Koka potatisen dagen före, behåll skalet på.
Tillaga:
- Skiva potatisen och stek den lätt tillsamans med rödlöken.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor.
- Häll blandningen över potatisen.
- Sänk temperaturen och lägg på ett lock (eller folie).
- Stek ca tio minuter.
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer
En fjällvandring kanske flyktigt bara handlar ofta om att förflytta sig mellan punkt A. till punkt B. och vad som händer däremellan. Om man däremot ...
5 kommentarer
Med Husum passerat och bara sol i väderleksrapporten närmade jag mig höga kusten. Vid skagsudde urskilde sig då höga öarna på andra sidan ...
1 kommentar