Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Potatisomelett
Det bra med en potatisomelett är att den går fort att göra och att den mättar bra. Det bästa är att använda kall potatis. Därför är rätten bäst för dagsturer eller till första dagen under flerdagarsturer. Toppa gärna med skinka för att få en bra sälta på rätten.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
ca 400 gram potatis, kokt
4 st ägg
2 dl mjölk
1 tsk torkad basilika/ dill
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
+ olivolja till stekning
Gör så här:
Förebered:
Koka potatisen dagen före, behåll skalet på.
Tillaga:
- Skiva potatisen och stek den lätt tillsamans med rödlöken.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor.
- Häll blandningen över potatisen.
- Sänk temperaturen och lägg på ett lock (eller folie).
- Stek ca tio minuter.
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...