Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
En smakfull vegetarisk pastasås gjord på nötter, grönsaker och soltorkad tomat. Supergod och går snabbt och lätt att laga efter en lång dags vandring. För vandringar eller andra turer då man vill minska på vikten är det fördelaktigt att torka grönsakerna innan.
Typ:
Lunch, Huvudmål, Matlagning, Recept
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
1 morot 1 bit fänkål 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 dl hackad mandel 1 dl hackade valnötter 1 burk krossade tomater ca 5 soltorkade tomater 1 tsk oregano 1 tsk basilika salt o peppar
Pasta för 2 pers
Gör så här:
Riv eller hacka morot, lök, vitlök och fänkål och fräs i det lite olja eller smör. Skär soltorkade tomater i bitar och ha i tillsammans med nötterna tomatkross. I med kryddorna och ev lite vatten och låt koka ihop i ca 7-8 minuter. Koka valfri pasta till och servera helst med parmesanost. Mums!
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
5 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar