Recept > Pasta med nötbolognese

Pasta med nötbolognese

Av: Annabanan

En smakfull vegetarisk pastasås gjord på nötter, grönsaker och soltorkad tomat. Supergod och går snabbt och lätt att laga efter en lång dags vandring. För vandringar eller andra turer då man vill minska på vikten är det fördelaktigt att torka grönsakerna innan.

Typ

Lunch, Huvudmål, Matlagning, Friluftsmat

Portioner/mängd

2

Ingredienser

1 morot
1 bit fänkål
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl hackad mandel
1 dl hackade valnötter
1 burk krossade tomater
ca 5 soltorkade tomater
1 tsk oregano
1 tsk basilika
salt o peppar

Pasta för 2 pers

Gör så här

Riv eller hacka morot, lök, vitlök och fänkål och fräs i det lite olja eller smör. Skär soltorkade tomater i bitar och ha i tillsammans med nötterna tomatkross. I med kryddorna och ev lite vatten och låt koka ihop i ca 7-8 minuter. Koka valfri pasta till och servera helst med parmesanost. Mums!

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in