Att skapa ett outdoor-märke - Del 7

Sjunde delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra".

Av: Norra

Designa-testa-förbättra repetera

Det som började som en idé och en enkel skiss har nu gått igenom en massa steg som har upprepats under de senaste månaderna. I grund och botten designa-testa-förbättra repetera.

Vad vi inledningsvis gjorde, efter vi fått designkonceptet på plats, var att hitta en grundläggande passform som vi kände hade precis de rätta egenskaperna; inte för lös och inte för tight. Därefter utvecklade vi ett grundmönster, ett mönster utan funktioner, i princip bara en vanlig byxa.

Därifrån jobbade vi vidare och började lägga till och anpassa de funktioner vi ville ha. Genom hela den processen fick vi också justera den grundläggande passformen för att verkligen få den att fungera tillsammans med alla funktioner.

När vi hade ett fullt mönster som vi kände oss bekväma med började vi arbeta med vår leverantör om att få fabriksprover tillverkade. Vi arbetar med en extremt skicklig produktionspartner i Vietnam som har många års erfarenhet av att producera produkter för outdoor-branschen. Mer om produktionen i ett separat inlägg!
I princip har samma process, designa-testa-förbättra repetera, har gjorts tillsammans med vår fabrik.

Bland annat gjordes mycket arbete med bensluten. Vi sydde en massa prover bara för att få till det så som vi vill ha det. Där finns tre viktiga funktioner som alla kläms in i ett litet område: storleksjustering, krok för att fästa byxan i skosnöret samt kängremmar.

För mer info och blogg på engelska kolla in www.norraoutdoor.com

För mer bilder och inspiration följ gärna Norra på facebook: www.facebook.com/norraoutdoor och instagram: @norraoutdoor

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-08-13 18:53   veni
Bra att du visar fram hur det går framåt oavsett vad man tycker om modellen. Det är nyttigt att folk se hur mycket arbete som finns bakom att produktutveckla en modell och därtill det befogade höga priset som man får betala för en outdoor byxa. Jag tycker att prisläget som ni har tänkt er för en sådan modell är billig men tyvärr de flesta köpare fattar inte det, det kan man utläsa i vissa trådar här på Utsidan när det klagas om hur dyra friluftsplaggen är.
Folk köper gladeligen nya prylar som det nyaste inom GPS osv. utan att blinka men kläder får inte kosta, de ska vara så billiga som möjligt men ändå håller i alla lägen. Detta är någonting jag har tampats med under hela min yrkeskarriär.
Mvh. Veronika
 

Läs mer

En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
En nattvandring på 30 km i mörker. Från Landskrona till Helsingborg längs med Öresund. 2 kommentarer
Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ... 1 kommentar
En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer
Ulf Kvensler har skrivit en psykologisk thriller - Sarek. Du har nu chansen att vinna ett eget exemplar och ett sittunderlag. Chansen är stor då vi ... 1 kommentar

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.