Artiklar > Att skapa ett outdoor-märke - Del 6

Att skapa ett outdoor-märke - Del 6

Av: Norra

Prototyper

Det har nu gått några veckor sedan det senaste inlägget. Saker går mycket bra även om vi önskar att det skulle gå snabbare. Vi är väldigt ivriga att bli klar med byxan, men det tar tid att testa, förbättra och tillverka bra utrustning. Vi vill få varje detalj rätt redan från början, och vi kommer inte att ta några genvägar.

Från det att vår första prototyp kom har vi spenderat mycket tid med att testa och utvärdera. Vi har använt byxorna i stort sätt hela tiden. De har varit med oss ​​på olika resor till Lyngen, Romsdalen och Jostedalsbreen nationalpark i Norge. Vi har vandrat, cyklat, gått på tur, klättrat, fiskat m.m, ja i stort sätt det mesta man vill göra utomhus i byxorna.

Vi gjorde en hel del förbättringar från den första prototypen till den andra prototypen. Allt från justering av kroken, byxans passform, till att hitta den optimala längden på ventilationsdragkedjorna. Vi kommer hela tiden närmare och närmare och vi börjar bli mycket nöjda med resultatet!

Som tidigare nämnts har vi hittat ett tyg som är en kombination av återvunnen polyester och ekologisk bomull. Nu efter att ha använt det ett tag känns det verkligen som ett bra val. Det är ett väldigt slitstark tyg. Tjockleken och tack vare att sidoventilationen är så lång gör att de faktiskt kan bäras året runt. Varm nog för de kallare säsongerna och ventilerande nog för lite varmare väder.

För ett par månader sedan gjorde vi en liten undersökning på Instagram och Facebook om färger. Frågan var "Om du bara har ett par friluftbyxor vilken färg skulle det vara?"

Vi gav fyra alternativ och vinnaren var alternativet "Sten-svart". Efter det att vi bestämt oss för det svarta alternativet, började processen med att få tyget infärgat i rätt nyanser av svart. Mer information om den processen snart!

Text & Foto: Jacob von Matern

För mer info och blogg på engelska kolla in www.norraoutdoor.com

För mer bilder och inspiration följ gärna Norra på facebook: www.facebook.com/norraoutdoor och instagram: @norraoutdoor

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-07-27 13:54   Gråbuse
Vill inte vara en besserwisser och jag antar att ni a) redan har uppmärksammats på detta eller b) gjort det med avsikt men ni vet väl om att "Two shade(s) of black" är grammatiskt rätt?
"Shades" i plural, dvs med ett "s", inte i singular ("Shade" som det står nu) om det är två (eller flera).

Tänkte bara att det kan vara bra att påpeka detta innan något trycks.
 
Svar 2018-07-27 22:10   Norra
Hej! Oops, nej det hade vi missat.. Stort tack för att du framförde detta! Vi ska rätta till det. Ha en fortsatt trevlig kväll!
 
2018-08-04 15:56   Noun
Jag tycker att det är tråkigt att ni börjar att bygga något nytt och spännande genom att skapa något som redan finns på marknaden.

Varför inte våga att göra något som de stora inte vågar att göra fullt ut?
Bygga utrustning i moderna tyger som inte väger något?

Det är dags att vi i Europa börjar att ta igen försprånget som Amerikanare
har inom lättviktsprodukter! :)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook