Att skapa ett outdoor-märke - Del 10

Tioende delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra".

Av: Norra

Varför Kickstarter?

Som vi nämnt tidigare har vi valt att använda finansieringsplattformen kickstarter.com för att lansera vår första produkt; ”Ljung Outdoor Pants”. Vi har valt Kickstarter för att det är en plattform som hjälper entreprenörer att komma igång med sin verksamhet genom att ge konsumenter en möjlighet att lägga förorder på produkter de skulle vilja ha (s.k. crowdfunding). Vår förhoppning är att genom att använda den plattformen kan få in lite av den finansiering vi behöver för att starta produktionen.

Vi har följt andra projekt på Kickstarter och blivit häpna av hur supportrar (s.k. backers) kan bidra och skapa fantastiskt momentum för ett projekt genom ren entusiasm och support. De som stöttar projektet kan hjälpa till att sprida insamlingskampanjen vidare i sina digitala kommunikationskanaler och kan på så sätt ytterligare sprida ordet. En effekt av detta är att ett par vanliga killar som oss, kan få möjlighet att skaka om en hel bransch, bara vi får chansen att få ut ordet.

Eftersom inte alla är bekanta med Kickstarter lade vi ut en FAQ på vår hemsida, innan vi lanserat kampanjen, för att besvara några av de vanligaste frågorna. Nedan är ett par av dessa frågor och svar:

Vad är Kickstarter?

Kickstarter är en finansieringsplattform för kreativa projekt. Här säljs allt från kläder, redskap, spel, musik och teknik på förorder. Kickstarter är full av ambitiösa, innovativa och fantasifulla idéer som ges liv genom andra människors direkta stöd.

Hur fungerar det?

Varje projektskapare sätter ett finansieringsmål och en deadline, vanligast är 30 dagar. De som gillar projektet kan lägga en beställning, för att få det att bli verklighet. Om projektet lyckas nå sitt finansieringsmål debiteras alla ”backers” kreditkort när tiden gått ut, produkten tillverkas och skickas hem till köparen. Finansieringen på Kickstarter är allt-eller-inget. Om projektet inte når upp till sitt mål så debiteras ingen. Inga andra avgifter för backers tillkommer.

---

I nästa artikel har vi tänkt skriva om jobbet med att skapa kampanjsidan, producera en video för byxan med mera. Men när detta publiceras (slutet på oktober 2018) så är faktiskt vår kickstarter kampanj redan i full gång!

För mer info och blogg på engelska kolla in www.norraoutdoor.com

För mer bilder och inspiration följ gärna Norra på facebook: www.facebook.com/norraoutdoor och instagram: @norraoutdoor

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-10-29 18:54   StatuFama
Då får det vara något djävulskt snygga byxor ni kommer lansera.
 

Läs mer

En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
En nattvandring på 30 km i mörker. Från Landskrona till Helsingborg längs med Öresund. 2 kommentarer
Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ... 1 kommentar
En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer
Ulf Kvensler har skrivit en psykologisk thriller - Sarek. Du har nu chansen att vinna ett eget exemplar och ett sittunderlag. Chansen är stor då vi ... 1 kommentar

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.