Bloggar

Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 13 Nästa Sista 

Torka kött i bitar

Att torka kött är inte svårt alls, torka det i tunna bitar och om du vill få mera smak kan du marinera det före torkning.
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Bakad blåbärsbar

När det dignar av blåbär i skogen, passa då på att plocka och gör lite goda blåbärsbarer på dem. De funkar både som mellanmål, efterrätt och ...

Bär-müsli

Supersnabb och mättande frukost! Det är förstås godast med nyplockade blåbär, därför kan du packa de torkade bären separat (och äta upp dem senare) ...

Torkad purjolök

Purjolök är lätt att torka och du kan du använda det till mycket, bland annat till grytor eller varför inte strö över en färdig rätt?

Torkad tomatsås

Det är enklare än du tror att torka tomatsås och annat blött.

Torkade hallon- och chokladrutor

Om du ska torka dessa kakor så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka kakorna så blir de lätta, håller väldigt ...

Torkade kikärter

Torkade kikärter kan du äta hela i grytor, krossade eller använda som pulver t ex till att göra hummus. Gör likadant om du vill torka bönor.

Valnöt och banankaka (bakad)

Energikaka.

Tomatpesto på torkad tomat

Tomatpesto passar bäst till pasta, men passar även utmärkt som sås till potatis, kött, fisk och vegetariska rätter. Den här är enkel att förbereda ...
Tonfisken torkar du i vanlig ugn (50 grader) eller i torkugn (50 grader).

Torkad kyckling

Du torkar kyckling genom tre steg: skär i tunna skivor, ugnsstek och torka.

Torkad potatis

Det viktigaste när du torkar potatis är att du förväller den, annar blir den grå! 1 kommentar

Svampcrêpes

Dessa svampcrêpes är egentligen vanliga pannkakor med "svampstuvning" gjord på pulversås/ pulversoppa.

Svampomelett

Svampomelett passar perfekt till en soppa.

Tallbarrste

Te av tallbarr är uppfriskande och rik på vitamin C.

Te av mynta

Ett par blad torkade myntablad väger nästan ingenting och tar minimalt med plats. Ett eller två blad räcker för en kopp. Häll hett vatten över bladen ...

Stekt banan med ingefära

Sjukt gott. Otroligt enkelt. Lagas på stekhäll eller stormkök.
En rätt som du nästan inte kan misslyckas med. Det är bara att steka laxen sen hälla över teriyakisås och sesamfrön - voilà! Du kan äta rätten som ...
Stekt eller grillad halloumi är bland det godaste som finns! Lägg osten mellan bröd och lägg på lite tomatsalsa (eller tacosås).
Den här rätten kan förberedas hemma för dagsturer. För paddling eller flerdagarsturer tar du med en burk med kidneybönor. Tortillabröd håller ...
Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 13 Nästa Sista 

Recept

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips

  • Hold your horses! eller, Sakta i backarna.

    Hold your horses…eller Sakta i backarna! Jag sitter vid jokken Njabbejokkå vid backen ned till Suorva. Jag sitter här och pustar efter den mycket ...
    Anders_sthlm
  • Norra Mora vildmark

    Norra Mora vildmark är ett stort naturreservat i det nordvästra hörnet av Mora kommun, drygt 6 mil norr om Mora. Stora delar av området ligger mer än ... 2 kommentarer
    hansnydahl
  • Vandring på Hoverberget 250629

    En fin promenad med min son Emil. Upp på Hoverberget, fika, kika på Rämnaren och gå ner på andra sidan.
    personnvik
  • Mitt-Skåne - Vulkaner och Mangroveträsk

    Vi vandrar på små skogsvägar. Kanske samma sträcka som Karl XI marscherade under de skånska krigen i sin jakt på Snapphanarna.
    Anders Hermansson
  • Bestigning av Kilimanjaro, del 3, slutet

    Kilimanjaro-dagboken, del 3 ”Jag mår lite bättre idag”, sa Richard när vi alla samlades i mattältet för frukost. ”Jag tog en paracetamol och tro ... 1 kommentar
    explorermikaelstrandberg
  • En utenatt i månaden – ett äventyr som blev en livsstil 

    Allt började med en fråga: ”Vad ska du göra efter det här?” Det var efter att jag fått utmärkelsen ”Årets näräventyrare 2012” och mina äventyr börjat ...
    Helena Rosquist
  • Bokskogens spännande historia - Bönderna som plundrade vinkällaren

    Sommaren 1811 var det revolutionär stämning bland allmogen. Tvångsutskrivningar till Sveriges deltagande i Napoleon-krigen var minst sagt populärt. ...
    Anders Hermansson
  • Vandring runt Skoarkki - 2

    Andra delen av vandringen runt Skoarkki. Vandringen fortsätter genom dalgångarna/bergspassen Skájdásjvágge och Basstavágge. Tid: 27:e juni till ... 2 kommentarer
    hansnydahl
  • Vuojnestjåhkkå

    En dagsutflykt till den 1968 meter höga toppen av Vuojnestjåhkkå. Därefter var tanken att jag skulle vandra runt Sarektjåhkkåmassivet och tillbaka ... 3 kommentarer
    hansnydahl
  • Stanna eller gå vidare?

    Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ...
    Daniel Vilhelmsson Wesén