Artiklar i kategori Mat/Mat allmänt

Sida: 1 2 3 Nästa Sista 

Veckans macktips!

Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut! Läs mer

Matinspiration och recept

Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova dig fram under vintern och våren och se hur gott det blir. Läs mer

Börja torka mat till turerna framöver

Torka egen mat och planera matsedel för kommande turer är en rolig sysselsättning. Nu finns mycket rotfrukter i säsong som är bra att ha som bas i grytor med mera. Har du ingen torkapparat går det lika bra i vanlig ugn eller varmluftsugn. Läs mer

Smörgåsar för dagsturen

Det går att göra många matiga smörgåsar med varierande pålägg som passar bra för dagsturerna. Här är några tips! Läs mer 2

Ny bok - Snabblagat på tur

Eric Tornblad har kommit ut med en ny bok - Snabblagat på tur - utgiven på Calazo förlag. Här kommer ett recept ur boken. Läs mer 2

Kom igång och torka mat!

Det är hög tid att ta tillvara säsongens svamp och grönsaker. Torkning är en bra konserveringsmetod som ger lång hållbarhet och tar lite plats. Läs mer

En trerätters lunch eller middag i naturen

Ta med köket ut och laga mat i helgen, här är ett förslag till en trerätters lunch eller middag. Med lite förberedelser hemma går det smidigt på plats ute. Läs mer 1

Vandringsmeny Sarek 2016

Tips på egentorkad mat till sommarens äventyr. Beskrivning av god och varierad fjällmeny från en Sarektur sommaren 2016 Läs mer 9

Tjärstickan - en het och eldig följeslagare

Tjärstickor är bitar av tall med extra hög halt av kåda. De har använts i hundratals år som naturens egen tändvätska och får snabbt fyr på elden. Läs mer 4

Grundrecept: torka köttfärs

För att göra det enkelt är hela processen uppdelad i olika steg – bara att följa punkt för punkt. Läs mer 2

Mat för långvandring - intervju med Staffan Sandberg

Om man som Staffan bestämmer sig för att långvandra är just maten något som behöver förberedas och planeras ganska väl. Långvandringen ställer krav på vikt, variation, packning och ibland även logistik om du hämtar mat från depåer. Läs mer

Medlemserbjudande på Friluftsmat.nu

Utsidans medlemmar får rabatt i webbutiken på www.friluftsmat.nu. Läs mer 4

Kulinarisk resa Jämtland/Norge

Håller du på att planera vinterns skidtur? Här får du tips på en glidartur. Eller... så var det tänkt. Året är 2010. För första gången inkluderade de två norska fjällstationer i sin traditionsenliga påsktur. Det blev en i högsta grad kulinarisk skidtur, men glidartur? Njaee... Läs mer 12

Tips på god, lättviktig och billig vandringsmat

Mattips för ca 5 dagars vandring. Handla torrvaror på en vanlig ICA-butik, förstärk smakerna med goda tillbehör som vitlök, parmesanost och ölkorv. Enkelt och gott! Och bra mycket billigare än färdig ... Läs mer 9

Grilla utan väntan

Med gasgrillen Vidar från PRIMUS krävs varken förberedelser eller lång väntan på den perfekta glöden. Eter ett klick med den inbyggda tändaren är det bara att sätta igång. Vidar är dessutom bättre för miljön än engångs- eller kolgrillen och är med sin låga vikt praktisk vid utflykten, kajakturen eller att lägga i bakluckan. Sommartid vill vi gärna slippa tidödande väntan på att grillen ska bli redo. Bärbara gasgrillen Vidar på 4.3 kg är klar för användning efter bara en minut. Möjligheten att ... Läs mer

Iggelbo - ett bortglömt naturreservatPlacerad på karta

Vid sjön Tämnarens strand ligger ett litet bortglömt naturreservat vid namn Iggelbo. Här kommer en beskrivning av en liten vandring i detta reservat hösten 2012. Läs mer 4

Bokrecension: Torka mat

I bokenTorka mat av Eric Tornblad summeras resultaten av många års erfarenheter av att göra sin egen mat baserad på råvaror han torkat själv. Läs mer 5

Lättpackarens mat (uppdaterad 12-09-29, 13-08-14 och 17-02-26)

En mycket personlig matsedel, eller hur man bär sig åt för att äta gott och enkelt, bli mätt, inte bära mer än 400 g mat per dag och aldrig få diska mer än en gryta ;). Läs mer 20

Muztagh Ata och fuck world records! #2

2011 åkte Anneli tillbaka till Muztagh Ata i västra Kina, 7 546 m högt, där hon året innan hade kämpat mot en ofattbar mängd problem. Hon hade lärt sig massor, slickat sina sår, fokuserat på det hon behövde göra annorlunda och var nu redo för ett nytt försök. Den här gången skulle hon också lära sig något nytt - att det är skit med världsrekord! Läs mer 4

Om att bygga, elda och använda ved-kök...

Man kan relativt enkelt bygga ett lite mer sofistikerat ved-kök av en eller ett par gamla konservburkar, lite aluminiumfolie och ståltråd. Köket eldas med tunna kvistar, och brinner med förgasnings-principen vilket ger en i stort sett sot-fri låga, som dessutom kan göras reglerbar. Läs mer 10
Sida: 1 2 3 Nästa Sista 

Recept och artiklar

Sök ord i texten

Välj kategori

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!