Artiklar i kategori Mat

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa Sista 

Tips på god, lättviktig och billig vandringsmat

Mattips för ca 5 dagars vandring. Handla torrvaror på en vanlig ICA-butik, förstärk smakerna med goda tillbehör som vitlök, parmesanost och ölkorv. Enkelt och gott! Och bra mycket billigare än färdig ... Läs mer 8

Grilla utan väntan

Med gasgrillen Vidar från PRIMUS krävs varken förberedelser eller lång väntan på den perfekta glöden. Eter ett klick med den inbyggda tändaren är det bara att sätta igång. Vidar är dessutom bättre för miljön än engångs- eller kolgrillen och är med sin låga vikt praktisk vid utflykten, kajakturen eller att lägga i bakluckan. Sommartid vill vi gärna slippa tidödande väntan på att grillen ska bli redo. Bärbara gasgrillen Vidar på 4.3 kg är klar för användning efter bara en minut. Möjligheten att ... Läs mer

Power Cook - ett kraftpaket i miniformat

PRIMUS Power Cook är ett kraftfullt kök som klarar matlagning i lite större skala.  Med fyra stabila kärlstöd och en kraftfull brännare passar det bra för större kastruller och stekpannor. Trots sin stora kapacitet är Power Cook smidigt och lätthanterligt. Köket fästs direkt på gasbehållaren och är enkelt att tända med den integrerade piezotändaren. Efter måltiden är det lätt att fälla ihop både brännaren och kärlstöden till en liten kompakt enhet. Medan effekten är så hög som 4000 W, är ... Läs mer

Iggelbo - ett bortglömt naturreservatPlacerad på karta

Vid sjön Tämnarens strand ligger ett litet bortglömt naturreservat vid namn Iggelbo. Här kommer en beskrivning av en liten vandring i detta reservat hösten 2012. Läs mer 4

Bokrecension: Torka mat

I bokenTorka mat av Eric Tornblad summeras resultaten av många års erfarenheter av att göra sin egen mat baserad på råvaror han torkat själv. Läs mer 5

Fjällvandring utan vandring men med härligt fjällfiskePlacerad på karta

En reseberättelse av en fjällvecka i Lappland med fiske, djur och fjälliv i underbar miljö under midsommarhelgen. Oväntat avslut på en tilltänkt längre resa. Läs mer 11

Lättpackarens mat (uppdaterad 12-09-29, 13-08-14 och 17-02-26)

En mycket personlig matsedel, eller hur man bär sig åt för att äta gott och enkelt, bli mätt, inte bära mer än 400 g mat per dag och aldrig få diska mer än en gryta ;). Läs mer 20

Muztagh Ata och fuck world records! #2

2011 åkte Anneli tillbaka till Muztagh Ata i västra Kina, 7 546 m högt, där hon året innan hade kämpat mot en ofattbar mängd problem. Hon hade lärt sig massor, slickat sina sår, fokuserat på det hon behövde göra annorlunda och var nu redo för ett nytt försök. Den här gången skulle hon också lära sig något nytt - att det är skit med världsrekord! Läs mer 4

Om att bygga, elda och använda ved-kök...

Man kan relativt enkelt bygga ett lite mer sofistikerat ved-kök av en eller ett par gamla konservburkar, lite aluminiumfolie och ståltråd. Köket eldas med tunna kvistar, och brinner med förgasnings-principen vilket ger en i stort sett sot-fri låga, som dessutom kan göras reglerbar. Läs mer 10

Anneli back on Aconcagua 2010, del 2

Efter ett år åkte Anneli Wester tillbaks till Aconcagua för att ge det en ny chans. Bättre förberedd både fysiskt och mentalt men hon skulle möta den värsta storm hon någonsin erfarit. Läs mer 3

Anneli och Aconcagua 2009, del 2

I december 2009 åkte jag till Aconcagua i Argentina, världens högsta berg utanför Himalaya med sina 6 962 m. Ett högt men lättvandrat promenadberg men en säsong full av värsta blåsten i traktens mannaminne gav en rejäl utmaning. Del 2. Läs mer 3

Evy Palm gästbagare för Runes Energikaka

Långdistansikonen Evy Palm är aktuell som gästbagare för Runes Energikaka. Evys energikaka är helt fri från E-nummer, smaksatt med blåbär och kommer att tillverkas i begränsad upplaga. - Utbudet vad ... Läs mer

Runes enrgikaka i ny design

Långdistanslöparen Rune Larsson tog under sin tid i militären fram ett recept på en kaka som gav trötta soldater ork ute i fält. Energikakan byggde helt på naturliga ingredienser och har under åren ... Läs mer

Ekologiskt naturgodis

Ung kvinnlig entreprenör lanserar ekologiskt naturgodis. I vår tid och samhälle skall allt produceras, skapas och färdigställas snabbt smidigt och resultatet bör vara synonymt till perfektion. Människan kan om hon vill prestera otroligt mycket och skapa enormt kreativa lösningar på allt under press. Men frågan är, hur länge orkar vi? I takt med det växande prestationssamhälle vi lever i och även är med och skapar ,växer även vårt behov av att använda jordens resurser i en allt snabbare takt. ... Läs mer

Testa Eco Cooking – tio tips för miljövänlig matlagning utomhus

Visste du att själva tillverkningen av ett gaskök bara står för cirka 10 procent av kökets totala energiåtgång? Resten uppstår vid användningen, om man utgår från att köket används i cirka 10 år. Det ... Läs mer

Test av frystorkad matPlacerad på karta

Testet utfördes av David Altengård och Joakim Bossner under en fiskeresa i augusti 2010. Läs mer 4

Smakprov ur boken "Varma Drycker Vilda Marker"

Här följer två recept som smakprov ur boken "Varma Drycker Vilda Marker". Läs mer

Introduktion till gourmetmatlagning i vinterfjällPlacerad på karta

En introduktion till seriös matlagning i vinterfjället och hur man överkommer de utmaningar som det innebär. Läs mer 8

Hopfällbar bärplockare

Kerstin Gunnarsson fick under en fjällvandring idén att göra en hopfällbar bärplockare, efter det har det blivit fler produkter så som svamp / bärväska, sittunderlag, svampkniv, lingonsäck, ryggsäck ... Läs mer

Värmande dryck för laktos- och mjölkintoleranta

Havredryck Choklad har fått nytt recept och är nu ännu godare. Det är en god och fyllig chokladdryck som hela familjen kan njuta av, även när någon är laktos- eller mjölkintolerant. Familjen behöver ... Läs mer
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa Sista 

Partner<annons>

Köp färdiga menyer på Friluftsmeny.se

 

Sök ord i texten

Receptsamling

Alla kategorier

 

Logga in