Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
En fet och energirik rätt. Enkelt att tillaga både i stormkök och hemma.
Typ:
Frukost, Huvudmål
Portioner/mängd:
4
Ingredienser:
Pasta Penne 500g
Bacon 240g
Creme fraiche 34% 2dl
Blåmögelost 140g
En vitlöksklyfta
Ev salt och peppar
Gör så här:
Koka upp pastavattnet och lägg i pastan.
När pastan är klar. Stek bacon knaprigt i en kastrull . Lägg i vitlöken, låt kort steka med.
Tillsätt Creme fraiche och låt sedan ädelosten smälta ner i såsen.
Blanda samma sås och pasta. Smaka av med peppar och ev salt.
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
3 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
6 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer