Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
En mättande och doftande thai-inspirerad gryta med smak och lagom tuggmotstånd. Energiinehållet kan ändras genom att tillsätta mer jordnötter, olja och ris. Mitt recept passar som middag för två personer som utövar aktivt friluftsliv.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2 personer
Ingredienser:
Thaigryta 2 personer (= mer än två portioner)
vikt ca 300g
1 portionspåse med sojasås
några matskedar olja
ev. en färsk vitlöksklyfta
1,5-2 dl ris
Gör så här:
Koka på spritkök, grytan i ca 5 dl vatten och riset enligt anvisningar på förpackningen. Koka gärna riset separat för lyxigare mat. Om du vill koka i samma kastrull så koka riset först i ca 10 minuter innan resten av ingredienserna tillsätts. Smaka av med sojasås, olja och eventuellt vitlök!
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
5 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar