Recept > Kolbulle

Kolbulle

Av: Arnerik

Kolbullesmeten kan blandas hemma och hällas över i en tom sirapsflaska eller liknande.
Fläsket kan förstekas och frysas i portionsbyttor som tinas upp inför tillagningen.
Beräkna vid 1 hg ostekt fläsk per kolbulle.
För att kolbullen ska bli riktigt god och knaprig krävs rejält med flott,

Typ

Huvudmål

Portioner/mängd

2

Ingredienser

Två kolbullar

1.35 dl vetemjöl
2 dl vatten
½ tsk salt
2 hg bacon
40 g smör

Gör så här

Tärna fläsket och stek halva mängden i pannan över öppen eld.
Blanda ihop vatten, mjöl och salt i en bunke.
När fläsket är knaprigt, slå halva smetmängden ovanpå.
Stek nu bullen på inte alltför het brasa, ca 3 min, vänd och stek ca 2 min till.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in