Spelar mycket schack....

Användarnamn: thegedd

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Långfärdscykling, Litteratur, Navigering, Foto

Mer på profilsidan


Kategorier:


På cykel över Pyrenéerna och ett ovanligt möte

Den första korsningen över denna bergskedja började i samhället Ax-les-Thermes i sydöstra Frankrike - ca: 25 km nordöst om Andorra. Vädret var strålande och många tutade och hejade; i min strävan uppåt.

Väl uppe på passet (2408 meter) efter ett par timmars kämpande - skönt att vädret var bra.

Det kändes riktigt bra att det sedan bara var nedför - de ca: 20 km igenom furstendömet Andorra. Sedan in i Spanien.

Den andra korsningen började i nordvästra Spanien - bilden nedan är taget några kilometer innan Pamplona.

Mycket behaglig cykling med fina vyer - särskilt när man kom upp på/i själva bergen. Mycket snö på vissa ställen och slingrande vägar.

Över bergen och in i Frankrike. Tog mig till staden Bayonne och sökte där upp ett billigt hotell. På detta hotell träffade jag långdistanslöparen Serge och hans fru Nicole. De skulle ta sig till Paris och sedan hem till Schweiz - efter 5 års löpande och hon bredvid på en motorcykel.

 

Nicole, Jag och Serge

"Några" av deras äventyr och där låg man i lä: 3 år, Patagonien - Alaska, 24 115 km / 2 år, 12 länder i Europa, 8 800 km / 5 år, 5 kontinenter, 40 912 km.

Vilja - Galenskap ?

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-11-24 18:13   Håkan Friberg
Vilja - Galenskap? What the heck!
Det finns säkert de som tycker att DU är galen. Det finns säkert de som tycker att JAG är galen. Det är bara att bocka och tacka för komplimangen. Att våga vara annorlunda är något fint - åtminstone i mina ögon.
 
2008-11-24 19:07   thegedd
Håkan: Kloka och värmande ord i vinterkylan.........
 
2008-11-25 14:58   Islusen
Något jag alltid undrat... Hur lär man sig att tycka om att cykla i motlut? Och hur lär man sig att INTE nödbromsa med "fel" broms???
 
2008-11-25 15:36   thegedd
Katarina: I uppförsbackar har jag för det mesta gått. Det är oftast oerhört vackert i bergområden - detta tar bort hur jobbigt det kan vara. I nedförsbackar är det bara att ta det lugnt - för min del. Träffade en cyklist en gång som kommit upp i 81 km/t - med full packning; något jag aldrig skulle våga.
 
2008-11-25 19:24   Erasmus Montanus
Fine bilder,
Når på året var dette?
Jeg har planer om å sykle Bordeaux-Barcelona via Andorra til sommeren, og jeg lurer på hvor langt du klarte å sykle (gå) på en dag når du nærmet deg høyeste punkt (2408 m).
 
2008-11-26 12:47   thegedd
Erasmus: Detta var i slutet på Okt. Minns att jag började ett par kilometer innan Ax-les-Thermes - upp till passet (2408 m) - och vidare ner till orten Canillo. Detta gjorde jag på en dag, tidsåtgång ?, tog ej tiden. Men uppskattar att det tog 6 - 7 timmar.
 
2008-11-26 16:42   camoscio
Intressant perspektiv på områden jag känner från stigarna och tidigare årstider. Men inte ligger Ax söder om Andorra; öster skulle jag säga.
 
2008-11-26 17:45   thegedd
Peter: Bra att du påpekade - rätt ska vara rätt.
 

Läs mer i bloggen

Home away from home

För två veckor sedan köpte jag en cykel för blott 340 kr, ja ni läste rätt. Denna har jag enbart tänkt använda för småturer hemmavid. Igår blev det så dags för en liten sväng för att testa cykeln.

Färdväg och cykeln höll bra.

On the edge...

Det är valtider och samtidigt består ju också livet av massor av val...Should I Stay or Should I Go...

Det har varit alldeles för lite friluftsliv för mig de senaste månaderna. Jag tycker i och för sig att det varit för varmt för detta, har dock simmat en del i Ånnabodasjön under Juni, Juli och Augusti. I helgen blev det i alla fall en liten dagstur väster om Örebro. Och nu får det gärna bli höst och temperaturfall så att man får lite mer lust till övernattningsturer. Och kanske då också ett eller annat blogginlägg.

Hjulen rullar vidare

Det har ytterligare blivit två mindre turer på cykel i mina hemmatrakter. Och detta får väl då bli en förlängning på mitt förra inlägg Två små turer på två hjul

Färdväg 1 (246 km): Örebro - Nora - Striberg - små grusvägar till Grythyttan (övernattning) - Hällefors - Silvergruvan - små grusvägar till Älvsjöhyttan - små grusvägar till Kopparberg - Stjärnfors (övernattning) - Guldsmedshyttan - Mårdshyttan - Nora - Örebro


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.