Bloggar > Jespers blogg > Två små turer på två hjul

Två små turer på två hjul

Efter en utdragen vinter med ett par väderbakslag så kom då till slut grönskan och värmen, och med den lusten att ge sig av på cykel. Det har blivit två mindre turer den senaste tiden. Och givetvis undvek jag de större vägarna så mycket som möjligt. Att ta sig fram på mindre vägar är roligare och så mycket intressantare, skönt att slippa nästan all trafik.

Jag höll utkik och hoppades få se några djur efter vägen, men det mesta jag såg var döda ormar. Vid tre tillfällen fick jag i alla fall se räv, vilket var skoj. En hel del småfåglar och några rovfåglar, fjärilar och insekter i massor.

Den första turen i stora drag: Örebro - Garphyttan - Lekhyttan - Stenbäcken - Karlskoga - Murstensdalen naturreservat (övernattning) - Nora - Stakadammen (övernattning) - Örebro.

Norr om Karlskoga 

På väg in i Murstensdalen

Vindskyddet vid sjön Lången

Risig koja vid vindskyddet

Kvällning

Murstensdalen

Tosteblåvinge

På väg ut ur Murstensdalen

Fina skogsvägar på väg hem

Den andra turen i stora drag: Örebro - Ervalla - Järle/Hammarby - Stjärnfors (övernattning) - Kopparberg - Djupdalshöjden naturreservat - Kaljoxadalen naturreservat (två nätter) - Bredsjö - Hjulsjö - Nora - Örebro.

Kvällning vid Stjärnfors

Morgon vid Stjärnfors

Strax utanför Kopparberg

Norr om Kopparberg

På väg till Djupdalshöjden

Djupdalshöjden

Djupdalshöjden

Kaljoxadalen vid Eskils koja

Kaljoxadalen

Blickar norrut i Kaljoxadalen

Lövträdlöpare

Nittälven

Packning för hemfärd

Strax innan Nora

På vackra Pershyttevägen vid Ramsjön

Det kommer bli fler sådana här turer framöver. Jag känner mig långt ifrån färdig med cykling i mitt närområde.

Inlagt 2017-06-01 18:05 | Läst 6173 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-06-02 11:47   statemachine
Såg ut att vara härliga turer.
 
Svar 2017-06-02 16:37   thegedd
Visst är det härligt med färder som dessa...jag längtar och planerar fler turer...det finns många avkrok och grusvägar som väntar på mig:-)
 
2017-06-02 18:38   scotti
Vilken trevlig tur du tog / alltid trevlig med grusvägar -med tanke på din dragning ut i skogen vore det inte lättare med typ någon 29 tums hard tail ? Dom är ju ganska kvicka efter vägen också - Hursom är det huvudsaken att man får cykla ,Häls Joachim
 
Svar 2017-06-05 10:08   thegedd
Visst vore det enklare med bredare däck och 29 tum...tycker dock den jag har duger och funkar...får se vad det blir i framtiden.
 
2017-06-03 14:38   scandiaca
Det får mig att längta efter cykling. Senare i sommar ska jag komma mig iväg. Erik
 
Svar 2017-06-05 10:13   thegedd
Skoj att mitt lilla inlägg får dig att längta...planera rutt och längta ut är ju halva turen:-) Goa turer i sommar då...
 
2017-06-03 20:11   Håkan Friberg
Du väljer alltid intressanta färdvägar. Jag föreställer mig att du ägnar en hel del tid till planering.
Du cyklar lååångt varje dag. Det hade jag aldrig orkat.
 
Svar 2017-06-05 10:24   thegedd
Det stämmer att jag numera mer noga i förväg kollar upp färdväg och platser jag vill besöka, sedan iväg. Givetvis cyklar jag ibland fel och ibland tar in vägar som jag "tror" är rätt - ändrar också färdväg emellanåt.

Sedan är det ju individuellt hur dagssträckorna ser ut. Här spelar ju terrängen in - väder och vind och vägunderlag. Milen rullar på när man har roligt...
 
2017-06-11 18:11   Skogstoka
Du inspirerar som vanligt både med dina bilder och din text. :)
Tack för att du delar med dig!
 
Svar 2017-06-12 17:04   thegedd
Tack själv för fin kommentar:-)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar