Lista senaste kommentarer från alla
Sida: Första Föreg. 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 50 Nästa Sista 
Artikel/Blogg:
Känslan av äventyr
2015-05-30 21:56 från dHANScan :
Många bra tipps til vadställen och leder som är viktiga för de flesta som tar sig in i Sarek. Frågan om bron i Skarja och farligheten i Mihkajåhkå är mycket viktig. Det är ju viktigt att Anders' ungdomar får smak för att fjällvandra. Härligt bild från Snöbryggan över Tjågnårisjågåsj
Artikel/Blogg:
Känslan av äventyr
2015-05-30 13:54 från Håkan Friberg :
Visst är det underbart att planera - att formulera en huvudplan och ett antal reservplaner. Jag låter ofta detta ta lååång tid. Några planer ligger och gror flera år. Av dessa blir några realiserade, andra inte. Än så länge. Jag känner så väl igen dina tankar om medvandrare. Det är alltid mycket spännande att vandra med andra, att få visa upp något man älskar. Just nu är det Sulitelma och södra Padjelanta som jag gärna visar upp. Min Livskamrat har varit med dit en gång, min yngste son - ornitologen - har varit i området två gånger. I sommar har jag glädjen att få med mig äldste sonen. Även i det området måste man ha en del reservplaner eftersom det finns en hel del luriga vattendrag.
Artikel/Blogg:
Skalven i Nepal fortsätter
2015-05-10 18:15 från Magnus H :
Jag hörde flera storys om turister som ville hjälpa till på olika sätt men att de inte var välkomna. Kanske är det annorlunda om man jobbar för en organisation. 90, 95, 99 procent av nepaleserna är ju inte drabbade så det finns hur mycket folk som helst som kan hjälpa till och även gör det. Men det går såklart ändå att göra något jag vet dock inte vilket sätt som är det bästa.
Artikel/Blogg:
Skalven i Nepal fortsätter
2015-05-10 16:43 från seobserver :
Rekordeliga polisstater brukar vara totalkorrumperade tyvärr. Den indiska plattan har väl inte bytt riktning, utan lär fortsätta norrut. Som enskild utlänning gör man nog bäst att låta dem som kan hjälpa till på plats även om känslan finns där att hjälpa till.
Artikel/Blogg:
Skalven i Nepal fortsätter
2015-05-09 18:48 från SOTO :
Tja, vad kan man göra. Jag brukar använda mig av Radiohjälpen och även denna gång sände jag 500:- öronmärkta kronor till denna katastrof.
Artikel/Blogg:
Skalven i Nepal fortsätter
2015-05-07 15:02 från Magnus H :
Absolut, vill man hjälpa gäller det att kolla upp så mycket som möjligt om organisationen eller mottagaren av pengarna. Räkna med att nära 100 procent av det som går via myndigheterna försvinner i samma sekund som det skickas. Just det är väl en av orsakerna till att det nästan inte går att bygga upp staden och området med vettiga byggnader och smart infrastruktur. Jättetrist bara det förutom allt annat som de drabbats av.
Artikel/Blogg:
Skalven i Nepal fortsätter
2015-05-07 08:13 från Magnus H :
Det låter som om han fiskar efter pengar om du frågar mig. Jag var i Kathmandu under jordbävningen och i ytterligare en vecka de skalv som han pratar om varje dag är små och knappt kännbara. Men visst det är en obehaglig situation för ingen inspekterar om husen är okej och folk flyttar hem/öppnar butiker/hotell i byggnader som helt säkert är skadade även om det inte syns på ytan. Värst drabbade är såklart de som omkom eller blev av med sina hus men som tur är stod de flesta husen i Kathmandu kvar. Närmare epicentrum verkar det som om det var/är värre. Dock är det en tursam årstid som jordbävningen inträffade på det är varmt både dag och natt så det är inga problem att sova ute under en presenning även om byar på lite högre höjd har det kallare såklart. Den internationella hjälp som skickades riktades nog i första hand in sig på Kathmandu och inte på de byar som drabbats värst Ja den här jordbävningen har det snackats om länge området har ett synnerligen taskigt läge och kommer att drabbas av fler stora skalv i framtiden och precis som du skriver husen och allt annat är inte anpassade efter det. Att skicka hjälp från utlandet i form av pengar är heller inte lätt då de oftast hamnar på politikers bankkonton istället för där de behövs. De första matbutikerna öppnade redan dagen efter det första stora skalvet och nu är kanske inte det mesta men mycket öppet och saknas det mat någonstans så går det att handla med sig lite ris och nudlar förutsatt att man kan ta sig till och från Kathmandu även om jag misstänker att det går att köpa på fler ställen än där.
Artikel/Blogg:
Förödande jordskalv i Nepal
2015-04-29 11:59 från Glännman :
Fruktansvärd katastrof i ett fattigt land. Det har vä blivit över 5000 döda nu ? Jag var och vandrade i Sikkim när skalvet bröt ut och kände av både skalvet och ett av efterskalven. Vissa ras har skett i bergen där men vad jag vet har bara en yak dött av ett nedfallande block i det området. Mvh / Johannes
Artikel/Blogg:
Präststigen - en uppföljning
2015-03-21 01:03 från Örnsätrarn :
Präststigen har genom dina berättelser kommit högt upp på min lista över vandringar jag vill göra. Det blir förmodligen inte av i sommar, men kanske nästa. Det skulle vara fantastiskt att med dina beskrivningar i hand få följa denna led. Tack.
Artikel/Blogg:
Präststigen - en uppföljning
2015-03-20 05:25 från såg :
Härligt att läsa
Artikel/Blogg:
Präststigen - en uppföljning
2015-03-19 12:46 från dHANScan :
Mycket uppskattat uppdatering
Artikel/Blogg:
Präststigen - en uppföljning
2015-03-18 20:52 från OBD :
Ett fantastiskt arbete du lagt ner på att försöka kartlägga Prästvägen och Prestemansstenen. Själv skulle jag inte ens drömma om att göra något liknande. Men det är mycket intressant att läsa det du skriver. Att färdas där man vet att andra har färdats för hundra eller ibland flera hundra år sedan är intressant. Jag stannar alltid till litet extra när jag ser en gammal kåtaplats i fjällen. Även i hemmamiljö sätts fantasin i rörelse när jag ibland cyklar eller går på gamla färdvägar. Jag håller just nu på med grovplanering av min vandring i sommar. Prästvägen är inte med, Inte heller Alkavare kapell. Men jag ser fram mot att få läsa om din vandring på prästvägen i juli.
Artikel/Blogg:
Ballongfärd över Kappadokien
2015-02-10 09:27 från Thomas Traneving :
Vilken fantastisk natur ni svävade över. Mäktiga toppar på nära håll. Väldigt imponerande. Vilken skicklig pilot! Säger det igen.....det ska vara en kvinna för att klara den prestationslandningen ;) /H
Artikel/Blogg:
Ballongfärd över Kappadokien
2015-02-05 20:59 från BrittMarie :
Fascinerande farkoster det där! Tyvärr har jag aldrig flugit trots att jag bott i Sveriges luftballonghuvudstad, Gränna, i många år!
Artikel/Blogg:
Ballongfärd över Kappadokien
2015-02-05 18:46 från OBD :
Häftigt! Litet slitet ord kanske, men jag tycker det passar in här. Skönt att ni hade en så skicklig pilot och att allt gick bra. Måste ha varit en härlig upplevelse att få se den speciella naturen från ovan. Hur länge varade luftfärden?
Artikel/Blogg:
Ballongfärd över Kappadokien
2015-02-05 07:36 från brigas :
vilket märkligt och spännande område. Ballong i gryningen känns rätt färdsätt;fast tillsammans med 70 andra ballonger? Trångt i luftrummet kanske.
Artikel/Blogg:
Ballongfärd över Kappadokien
2015-02-04 19:01 från Tobbe C :
Ja det blev ju dramatik, tack för den rapporten! Några riktigt fina bilder dessutom.
Artikel/Blogg:
Klipporna i Kappadokien
2015-02-03 10:50 från thegedd :
Vilket landskap och intressant historia kring platsen. Målningarna i grottkyrkorna skulle jag ha stannat länge vid:-)
Artikel/Blogg:
Klipporna i Kappadokien
2015-02-01 14:01 från Tobbe C :
Trevlig läsning om ett område som man knappt hört talas om. Sedan måste jag nog instämma med att du är en het kandidat till Utsidans mästare i cliffhangers... Du är en väldigt duktig skribent helt enkelt!
Artikel/Blogg:
Klipporna i Kappadokien
2015-02-01 04:52 från MonicaKa :
Kul bilder! En del klippor ser ut som termitbon för människor!
Artikel/Blogg:
Klipporna i Kappadokien
2015-01-31 23:11 från OBD :
Intressant läsning och fina, illustrativa bilder. Och vilken cliffhanger.;-)
Artikel/Blogg:
Färdvägen på fjället - Präststigen (1)
2014-12-18 01:39 från Örnsätrarn :
Jag gillar skarpt ditt detektivarbete med att leta upp rösena, diskutera hur stenarna ligger och hur lavarnas utbredning kan ge information om hur länge sedan de sattes på plats. Jag hoppas vi kan få ta del av fler studier i ämnet. Beträffande skolagningen så har jag råkat ut för något liknande fast inte uppe i fjällen. Det var på en begravning långt hemifrån i höstväder. På min billigt inköpta svarta sko släppte plötsligt sulan från ovanlädret hela vägen från klacken till strax bakom tårna. För att inte riskera att få gå i strumplästen under resten av ceremonin och efterföljande samkväm drog jag mig försiktigt undan, drog ur skosnöret och knöt det runt sulan och över ovanlädret vid hålfoten. Det fungerade tills dess att jag kunde byta till andra skor. Men jag blev blöt om foten.
Artikel/Blogg:
Möte med skogsmårdar
2014-11-22 08:08 från äventyrssugen :
Stort grattis till upplevelsen. Och till fina bilder från mötet. Själv har jag sett mård ett par gånger bara. Den ena gången skrev jag om här http://www.utsidan.se/blogs/utsikter/for-forsta-gangen-i-mitt-liv.htm I höstas, när jag gick en morgonpromenad med hunden och kom fram till ett litet torp i skogen hörde jag ljud från äppelträdet och trodde först att där stod en älg och mumsade men det visade sig vara en mård som klättrade runt och åt äpplen. Den tog loss ett, bar det i munnen ner till en grenklyka, satt där och åt tills det trillade ner och hämtade sig sen ett till. Till slut tog den ett äpple med sig och försvann djupare in i skogen. Trevlig upplevelse men ingen kamera med.
Artikel/Blogg:
Möte med skogsmårdar
2014-11-15 19:28 från BrittMarie :
Ja, nu funderar jag på om det var en mård jag såg i somras, som hastigt slank iväg bland sly och undervegetation bredvid stigen jag gick på... Så roligt att du fick en ordentlig titt på mårdarna, väldigt fina bilder på de vackra djuren!
Artikel/Blogg:
Möte med skogsmårdar
2014-11-15 17:14 från Håkan Friberg :
Grattis! Ett djur jag väldigt gärna skulle vilja se. De tupiska dubbelspåren ser jag då och då vintertid både här i Bergslagen och till fjälls, men aldrig en skymt. Än...
Artikel/Blogg:
Möte med skogsmårdar
2014-11-15 16:47 från Thomas Traneving :
Vilket häftigt möte fina bilder
Artikel/Blogg:
Möte med skogsmårdar
2014-11-15 12:58 från Bandersson :
Vilka underbara varelser - jag blir riktigt avundsjuk. Härliga bilder.
Artikel/Blogg:
Möte med skogsmårdar
2014-11-15 07:19 från brigas :
Hos oss i vår stuga nära Kvikkjokk har vi en gång fått syn på en mård.Första tanken var "nämen en katt". Mårdspår av och till avslöjar deras existens,men de vet att inte visa sej för oss människor. Tråkigt att de av vissa får beteckningen skadedjur,för mej finns inte det begreppet(mer än angående den art jag själv representerar).
Artikel/Blogg:
Färdvägen på fjället - Präststigen (3)
2014-09-22 22:21 från Lars_Hedegaard :
Ja, et fantastisk stykke arbejde - og umådelig interessant. Jeg er ganske forundret over at Präststigen rent faktisk gik på vestsiden af Vallevagge. Jeg ville have troet at man gerne undgik vadet over Vallebäcken, der var for meget vand til at den kunne stengås, da jeg gik der sidst i august sidste år, og med tanken på at kirkefolket gik der i tidligere på året, så har været ganske meget vand når de skulle krydse. Men endnu en gang tak for din indsats og at du deler det :-) Med Venlig Hilsen Lars Hedegaard Larsen
Artikel/Blogg:
Färdvägen på fjället - Präststigen (3)
2014-09-22 21:30 från dHANScan :
Visst har jag även gått östra (norra) sidan genom Vallevaggepasset och det är fullt möjligt. I 1998 redan mitt i juni var det mycket snö, och jag stannade på östra sidan - andra gick då lägt hela vägen upp i Vallevagge och sen möjligen på västra sidan genom passet. I 1977 och 2003 gick vi resp jag ex från Ruonasvaggehållet och så vid passpunkten att terrängen lockade till att gå västra sidan. Om man stannar där för länge på vägen nedströms Vallevagge, blir jåkklöpet så småningom med brante umgivningar. Troligen har man på prästfolkets tid haft samma erfaring, att det lönar sig att korsa Vallebäcken ca vid den ås du beskrivar. Man tar sig upp el ned vid åsen och unnvikar dervid Vallebäckens ravin och de två raviner från Vallespiken
Sida: Första Föreg. 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 50 Nästa Sista 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips