Vinbärgssnäckor --> vitlökssniglar

Har fått span på ett kanonområde där det kryllar av Vinbärgssnäckor, behöver tips om hur jag förvandlar dom till vitlökssniglar... som är JÄTTE GOTT!!!!!
Endel säger att de ska få käka sallad sista veckan, andra säger mjölk...
Hur ska de gå och "rena sig" innan tillagning....
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Till skogen

Vi började med att plantera in 5 stycken för sissådär 18 år sedan. Nu plockar jag dem i hinkvis och kör ut dem i skogen.
 
Jag har för mig att det finns risk för parasiter i sniglar och snäckor. Har du från säker källa att sådant oknytt dör vid tillagning alt. omöjligen kan sprida sig till människor verkar det bara vara en jätteintressant idé att göra god mat av de kryllande små varelserna!
 
Dagens skörd

Kunde inte låta bli att lägga in ett par bilder från dagen skörd. Undras vilken skogsdunge det får bli den här gången?
 

Bilagor

  • DSC_6473.jpg
    DSC_6473.jpg
    60.7 KB · Visningar: 775
  • DSC_6472.jpg
    DSC_6472.jpg
    110.4 KB · Visningar: 677

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips