Vilken stekpanna till Trangia använder du?

Beställde nyss nya DUOSSAL-grytor till mitt 27-trangia.

Blev dock snål och tog ingen stekpanna eftersom den till 99% enbart används som lock när jag kokar i köket.

Jag undrar vilken stekpanna DU använder och varför?
Har du bytt upp dig och kan ge fördel/nackdel med olika?

HA
UL
DUOSSAL
NON-STICK
 
T25
Äldre nonstick-beläggning i bra skick. Äldre kök så totala vikten begränsar i alla fall användningen till korta turer, bil eller kanot. Vid ökad användning så blir det antagligen en ny panna men då lutar det åt en i kolstål som har större diameter, är stadigare, har eget handtag och funkar bättre över öppen eld. Eftersom jag har två kök så blir det i så fall ett "lätt" och ett tyngre kök.
Ska jag bära med mig T25 någon längre tid så blir det ett helt nytt kök i UL plus den större kastrullen i HA vilken också funkar att steka i så mängden skrabbelucker som ska ätas avgör om stekpannan åker med.

T27
Har knappt använt det* men om det följer med på en längre tur åker stekpannan antagligen inte med.

*för många kök och för lite tid.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
I T25: DuoSSAL.
I T27: DuoSSAL.

Varför? De tål min misshandel av dem...
Och det går enkelt att steka pannkakor i dem, inte bara att (så att säga) torka in pannkakssmet.
Men det är nog mestadels beroende på fullgod högeffektsbrännare...
 
S25T non-stick. Jag var minst sagt skeptisk innan jag provade den, men den funkar utmärkt. Bränner inte fast som jag var orolig för och mycket lättdiskad. Supernöjd. (Använder liten toppmonterad gasbrännare som kök).
 
Jag använder inte stekpannan så mycket så den non-stick som var med när köket köptes hänger med än. Jag har alltid haft en rundskuren wettextrasa i "locket" och alltid använd redskap av plast eller trä, så stekpannan är rätt fin.
 
Cast Iron Skillet

Äkta vara.
 

Bilagor

  • 28161810_10155461664643333_8655676315551860495_o.jpg
    28161810_10155461664643333_8655676315551860495_o.jpg
    52.9 KB · Visningar: 1,734
Som jag svarade i en gammal tråd så blir värmen för ojämn för de flesta matlagningsuppdragen med Trangias stekpannekonfiguration. Jag steker/wokar i stället i en teflonbelagd kastrull.

Thure
 
Non-stick och duossal. Båda funkar fint att steka pannkaka i. Träbestick i båda. Oftast glömmer jag stekspade hemma och får tälja en ny :/
 
HA, titan, Duossal

Jag har både HA och Duossal.
Tycker att stekpannan i HA inte håller måttet. Har blivit en liten grop i mitten av stekpannan. Känns som om materialet är väldigt tunnt i hela stekpannan. Har min HA som reserv och har kompletterat med Duossal. Den känns stabil.

Har sparat den mindre av kastrullerna i HA därför att den har volymangivelser, något som inte finns på Duossal.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips