Vilken stekpanna till Trangia använder du?

Beställde nyss nya DUOSSAL-grytor till mitt 27-trangia.

Blev dock snål och tog ingen stekpanna eftersom den till 99% enbart används som lock när jag kokar i köket.

Jag undrar vilken stekpanna DU använder och varför?
Har du bytt upp dig och kan ge fördel/nackdel med olika?

HA
UL
DUOSSAL
NON-STICK
 
T25
Äldre nonstick-beläggning i bra skick. Äldre kök så totala vikten begränsar i alla fall användningen till korta turer, bil eller kanot. Vid ökad användning så blir det antagligen en ny panna men då lutar det åt en i kolstål som har större diameter, är stadigare, har eget handtag och funkar bättre över öppen eld. Eftersom jag har två kök så blir det i så fall ett "lätt" och ett tyngre kök.
Ska jag bära med mig T25 någon längre tid så blir det ett helt nytt kök i UL plus den större kastrullen i HA vilken också funkar att steka i så mängden skrabbelucker som ska ätas avgör om stekpannan åker med.

T27
Har knappt använt det* men om det följer med på en längre tur åker stekpannan antagligen inte med.

*för många kök och för lite tid.
 

Aktuellt

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.
I T25: DuoSSAL.
I T27: DuoSSAL.

Varför? De tål min misshandel av dem...
Och det går enkelt att steka pannkakor i dem, inte bara att (så att säga) torka in pannkakssmet.
Men det är nog mestadels beroende på fullgod högeffektsbrännare...
 
S25T non-stick. Jag var minst sagt skeptisk innan jag provade den, men den funkar utmärkt. Bränner inte fast som jag var orolig för och mycket lättdiskad. Supernöjd. (Använder liten toppmonterad gasbrännare som kök).
 
Jag använder inte stekpannan så mycket så den non-stick som var med när köket köptes hänger med än. Jag har alltid haft en rundskuren wettextrasa i "locket" och alltid använd redskap av plast eller trä, så stekpannan är rätt fin.
 
Cast Iron Skillet

Äkta vara.
 

Bilagor

  • 28161810_10155461664643333_8655676315551860495_o.jpg
    28161810_10155461664643333_8655676315551860495_o.jpg
    52.9 KB · Visningar: 1,746
Som jag svarade i en gammal tråd så blir värmen för ojämn för de flesta matlagningsuppdragen med Trangias stekpannekonfiguration. Jag steker/wokar i stället i en teflonbelagd kastrull.

Thure
 
Non-stick och duossal. Båda funkar fint att steka pannkaka i. Träbestick i båda. Oftast glömmer jag stekspade hemma och får tälja en ny :/
 
HA, titan, Duossal

Jag har både HA och Duossal.
Tycker att stekpannan i HA inte håller måttet. Har blivit en liten grop i mitten av stekpannan. Känns som om materialet är väldigt tunnt i hela stekpannan. Har min HA som reserv och har kompletterat med Duossal. Den känns stabil.

Har sparat den mindre av kastrullerna i HA därför att den har volymangivelser, något som inte finns på Duossal.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips