• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Var vandra i april?

Hej.
Jag har blivit biten av vandringsiver och sommaren känns så otroligt avlägsen. Jag skulle gärna komma iväg och vandra någonstanns i april, men bergen verkar vara lite ogästvänliga den tiden på året. Jag har funderat lite på alpujarras i södra spanien, men tänkte nu höra om någon har något annat förslag. Man vill ju gärna ha lite valmöjligheter.

Jag söker storaslagna vyer, hyfsat behagligt klimat, billig resa dit samt möjlighet att bo i tält. Jag har vidare begränsad erfarnhet och tycker därför att utmärkta leder är att föredra. 1 veckas vandring siktar jag på.

kör hårt nu, bomba mig med förslag:)
vänligen/ anders
 
Eller Karpaterna kanske. är där drägligt i april?
Den där karpatmannen med den förtäffliga hemsidan verkar ju ha varit där då...
 
Visst går det att vandra i Karpaterna i April men räkna med snö över 1400m och kalla nätter. När solen väl kommer upp är det finemang. Snön är inte bara negativ, med åklapp eller plastpåse susar man galant ner för solvärmda snöbackar och slipper tunga nedförsvandringar.
 
Hemmamiljön

Själv ska jag vandra runt på västkusten, finns massa fina ställen... Så mitt tips utforska mer din hemmamiljö...

Mvh troswe
 
Jag har pressis samma iver här, kan inte vänta till sommaren så runt påsk tänkte även jag ta mig en tur nedåt europa med tältet, vet inte vart dock :) tittat lite på vandring omkring Karstregionen samt Skocjangrottorna i Slovenien vilket ser ganska så intressant ut,

Nu när ni nämnt alpujarras och även Karpaterna så blir man ju inte annat än fundersam över om man ska tänka om, för det ser ju väldigt gött ut där med. Hur kan tempen och vädret se ut på ovannämnda platser i april tro? minsta möjliga regn är helt klart en fördel :D
 
Att vandra på Azorerna i april är helt ok, blir aldrig kallare än ca 12 grader.
Var själv där kring Påsk 2010 och gick på lederna under dagarna, bodde
dock på hotell - så jag vet inte hur lätt det är att slå upp tältet. Det var mer
avkoppling än vandring för mig.

En nackdel är dock att det tar ca 6 timmar att flyga dit. Läs lite om Azorerna
så som jag upplevde det i min blogg: Vandringsman - Azorerna.

/Mattias
 
Flera alternativ

Det finns flera alternativ - att vandra i Andalusien, det finn en led som heter GR7. Ett annat alternativ är Lykian-leden som ligger i Turkiet. Båda rekommenderas att vandra antingen i höst eller vår. Jag har dock inte vandrat någon led av dem. Men det är ett framtida projekt :)
 
Nya förslag. Härligt.
Men nu när jag anar att våren är i faggorna börjar lusten att ge mig ut i vida världen avta. Konstigt.
 
Nya förslag. Härligt.
Men nu när jag anar att våren är i faggorna börjar lusten att ge mig ut i vida världen avta. Konstigt.
Ett tips nästa gång: Börjar planera redan i höst... :) Då bokar man i god tid och ev billiga biljetter. Själv har jag utnyttjat SAS kampanjpris. Det blev 1200 kr tur till Geneve från Kastrup. Alltså vandring till sommaren.
 

Logga in