• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Gissa var/vad.

Denna smala lilla bäck i Schweiz är strid nog att motivera den stenbro som lagts över. Den har faktiskt ett känt namn, nån som kan gissa vilket?
 

Bilagor

Julia letar sig dock via Albula bort till Bortre Rhen, var källa, Rheinwaldhorn, f ö ligger halvvägs mellan Lunghinpass och Tomasjön.

Trots att jag bara gjort tre turer i svenska fjäll, två i Jämtland och en i Arjeplogsfjällen (5 dagar av en totalt 14 dagar lång tur) har jag hunnit med åtminstone tre mer betydande källområden: Pite älv, Skellefte älv (OIMR tältade jag då just vid Ikesjaure) och Ljungan.
 
Lunghinpass borde jag sätta upp på min "bucket list".


Thure

Passet är lätt att nå. Mitt första besök var på min första flerdagarstur i Alperna, 1989. Gick från Promontogno i Bregagliadalen till Maloja via Bivio (hotell där, finns även camping). Efter den lilla turen, 2 dagar, bestämde jag mig för att jag var färdig med dagsutlykter. I september gick jag delar av Alta Via/Höhenweg 1 och sen har det bara utvecklats.