• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Börja var på Laugavegur?

Vi tänkte vandra leden Laugavegur på Island i sommar och ska börja från LANDMANNALAUGAR och gå söder ut till SKOGAR hade vi tänkt. Nu har vi hört att det är vackrare att gå tvärt om. Någon som har förslag/åsikt om vad som är vackrast att vandra?

Tommy
 
Island vandring

Hejsan! Jag har inget bra svar på din fråga men jag och min sambo skall också tillbringa sommaren på island till fots. Kanske vi kan utbyta lite erfarenhet och få lite tips av varandra? Vi upplever att det är svårt att få tag på information, men kanske vi bara letar på fel ställen....
// Emelie
 
Det är nog vackert åt båda hållen

Hej!
Vi vandrade från Landmannalaugar till Thorsmörk sommaren 1999. Vi gick inte hela vägen till Skogar och vi gick förstås bara åt ett håll, så jag vet inte vilket som är bäst, men vi tyckte att det var en fantastiskt vacker vandring.

Landskapet vid Landmannalaugar är väldigt exotiskt och vackert och det finns en härlig varm naturpool att bada i så se till att få lite extra tid där innan ni startar vandringen, eller på slutet. När man går från Landmannalaugar över bergen, har passerat Hrafntinnusker, och kommer fram till "kanten" (brant nedstigning, ganska jobbigt, bra att ha vandringsstavar) har man en enastående utsikt över Alftavatn. Den hade jag inte velat missa. Ett riktigt fantasy-landskap. Senare blir det vandring i ask-öken ett tag och när man närmar sig Thormörk får man se flodraviner och lite skog. En hel del vad på vägen, också här hade vi nytta av stavarna.

Vi stannade på campingplatsen i Thorsmörk, men jag har förstått att sista biten till Skogar ska vara väldigt fin också, med glaciär och vattenfall. I Thorsmörk kunde man förrsten hyra bastu - ett litet tips om ni vill pausa lite där.

/Karin
 

Logga in

Tips!