• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Dagsvandring alperna kort transfer - var?

Hej! Två vuxna i hyfsad form och en ettåring vill vandra ett par dagar i vackra alper sommaren 2020. Tidigare erfarenhet av vandring i Dolomiterna som var fantastiskt vackert! Skulle gärna åka dit igen men vill ha så kort total restid från Arlanda som möjligt. Önskar tips på by/stad som uppfyller så mycket som möjligt av följande önskemål (i prio-ordning)
- vacker vandring även under dagsturer på medel/lätt-nivå med riktig ”alp-känsla”
- gärna möjligt att komma rätt högt upp och vandra
- möjlighet till god mat (det är förstås en smakfråga...)
- Helst mindre än 1,5-2h transfer från flygplatsen
- helst inget byte under flygresan

Jag hade ursprungligen kollat på Aosta-dalen eller Dolomiterna igen men totala restiden med litet barn avskräcker. Kanske har ni andra tips? Eller smart resrutt? Hoppas på många tips :)
 
Innsbruck = INN är mitt i alperna men går nog bort för att det inte finns direktflyg från Arlanda = ARN

Det går många direktflyg från ARN till Zürich (ZRH). Därifrån dvs från tågstationen under flygplatsen finns bra tågförbindelser till t ex Interlaken och Grindelwald.

Det är dyrt i Schweiz (betydligt billigare logi dock på lågsäsong vilket försommaren är). Även dyrt att åka tåg där. Om ni bor i lägenhet eller på vandrarhem och lagar er egen mat blir totalpriset väsentligt lägre än om ni äter ute på restauranger.

Åka tåg hela vägen funkar och är bra för miljön. Dock lite svårt att få platser i sovtågen (Nightjet) mellan Hamburg och Basel samt Hamburg och Österrike de har inte så hög kapacitet som efterfrågas.

Finns massor av alporter med fin vandring. Täta flyg går också till München och Geneve samt till Milano och Venedig. Om ni kan tänka er att hyra bil så har ni rätt mkt att välja på som går hyfsat fort.

Thure
 
ARN-MUC, dvs. München.
Därifrån är det ca. 2 timmars transfer till största delen av Tirol. Stubai,Zillertal eller Kitzbühl, bara att välja.
Annars tycker jag Innsbruck är smidigast, som Thure redan sa. Där är det mindre än en halvtimme transfer upp till Stubai.
 
Från Geneve, GVA når du Chamonixdalen på 1,5h sommartid. Delad minibustransfer gissar jag går på omkring 50-60€. Jag flyger oftast fr CPH (bla SAS har direktflyg därifrån) men borde gå att flyga ARN-GVA utan byten också.

/Patrik
 
Tackar för fina tips så långt! Om man ändå skulle flyga till Milano - vart skulle vi i så fall smidigast ta oss?


Skickat från min iPhone med Tapatalk
 
Tåg mot Zurich passerar bla Como och Lugano, båda med väldigt fina vandringar i närområdet.Skickat från min iPhone med Tapatalk
 

Logga in