Vägra frystorkat :-)

Vi är ett gäng som ska paddla å tälta i helgen! Har börjat tröttna lite på Real Turmat!
Om man köper vacumförpackad korv,kött mm. Hur länge är den ätbar(utan kyldisken)
Tacksam för snabbt svar :)

/Janne
 
halvfabrikt som korv och rökt fläsk klarar sig rätt bra 2 dagar, vill du ha med kött o färs så frys dom och ta med så klarar det sig lätt över helgen..
 
Jag tar gärna med mig marinerad, frusen kyckling eller kött ut. Beroende på när man ska äta packar man den olika tjockt. Jag vågar påstå att djupfruset, väl tidningspappersinlindat nötkött kan grilas tre, fyra dagar efter avfärd.
 
Både

Marinering och kyckling såhär inpå rötmånaden kan få mig att hicka till.
Men till veckoslutsövningar kör även vi med riktig mat. Däremot får man nog planera väl vad som skall med och ätas när på en 4 dagars....
Vem bär t ex?
//J
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Marinering och kyckling såhär inpå rötmånaden kan få mig att hicka till.
Men till veckoslutsövningar kör även vi med riktig mat. Däremot får man nog planera väl vad som skall med och ätas när på en 4 dagars....
Vem bär t ex?
//J

det här är viktigt, planering..

paddlar man kan man vara lite smart, det finns mjuka kylväskor och extra kylklampar man kan ta med för att öka den nerkylande massan.

vad ska jag käka första kvällen, andra tredje osv. sista kvällen kanske tortellini med rökt fläsk och parmesan.. bara ett exempel..
 
Bra hink

När man paddlar kan man också förlänga livstiden på "färdigdödad" mat genom att lägga den i en vattentät hink (eller påse, för den delen) och sänka ner den i vattnet över natten. Väljer man en plats med lite strömdrag kyler det rätt bra! Anna
 
Salami

Jag mena riktig Salami som hänger i rumstemperatur. Inte de plastförpackade skivade efterapningarna. Riktig salami håller i flera veckor.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips