Torkat kött småprickigt??

Näsa och tunga!

Använd de instrument vi människor är utrustade med! Lukta på köttbiten! Verkar det okej, så smaka på den! Smakar och luktar det bra så är det oftast helt okej att äta!
Jag tror som många andra att de vita prickarna är saltutfällningar! Kolla med "instrumenten"!

Hade gott!
 
Använd de instrument vi människor är utrustade med! Lukta på köttbiten! Verkar det okej, så smaka på den! Smakar och luktar det bra så är det oftast helt okej att äta!
Jag tror som många andra att de vita prickarna är saltutfällningar! Kolla med "instrumenten"!

Hade gott!

Lukt o smaktest gav inga negativa svar......
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Så där blir ju torkat nötkött alltid efter ett par dar (iaf sånt man köper vacumpackat på citygross. Kan tillägga att hållbarheten är begränsad när man tagit ut biten ur paketet. Fettet härsknar). Peta loss ett korn och känn på det. Känns det hårt som ett saltkorn så är det ett saltkorn. Mögel och bakterier bildar inga hårda korn. Smaka på kornet om du fortfarande är osäker. Smakar det mögel eller bakterier så spotta ut det.

Smaklig spis :)
 
Tips o trix

Har jobbat i livsmedelsbutik ett antal år. Jag tror att det är salt som har torkat och kristalliserat.
Har sett detta fenomen ett antalgånger.
Du kan testa följande:
Skölj av köttet i kallt vatten. Ta vanligt salt och gnid in biten. Syfte: Längre hållbarhet.

Om du har t ex en bit rökt skinka i kylskåpet i någon vecka så kan den kännas "slemmig & klippig" efter ett tag. Produkten har börjat att brytas ner. Detta kan förhindras med ovanstående metod. I alla fall ett tag.
 
Har själv käkat det tidigare nämnda torkade oxköttet från Willys (utländskt köttfabrikat) och sett samma vitprickighet. Har aldrig haft några problem med att käka det.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips