Torka skaldjur ??????

Att göra en god Bouillabaisse efter en dag i naturen vore gott. Att torka grönsaker, lök, fisk mm är inga problem. Men kan jag torka musslor eller andra skaldjur? Eller måste det bli burkar.

Med vänlig hälsning
Örjan
 
Vill man ha smaken av skaldjur så kanske det är bättre att försöka torka nogot mera köttigt tex bitar av krabba eller hummer.
 
Torka skaldjur och blötdjur...mm

Pga bakteritillväxten så skulle jag rekommendera dig att frystorka hemma i frysen. Skär i lagom tunna bitar, lägg på bakpapper eller folie på en tallrik eller en bricka och in i frysen.
Min erfarenhet är att räkorna inte blir så sega med den här metoden som med torkning. Musslorna har jag inte torkat på det här sättet ännu, men fisk fungerar utmärkt, liksom glass!

Go spis

Johan K
 
Tid?

Naturligtvis är det bättre om man kan frystorka, men hur länge skall man ha dem liggande på bricka innan de har torkat?
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips