Torka lax?

Ska sticka ut på långtur i påsk och håller på att torka mat inför turen. Är det någon som har provat att torka lax i ungn? Blev det bra eller är det för fett? Tid?
 
Vi torkade lax för många år sedan. Min tjej använde den på fjället till en gryta. Kanongott!
 
Torka fisk

5-12 timmar 59-63 grader C. Vänd gärna flera gånger. Bakpapper under underlättar. Skall bli som torra chips. Dvs skär tunna skivor.

Go tur
 

avslutad210712

Gäst
Har visserligen en torkapparat så jag torkar inte i ugnen men jag har torkat lax många gånger. Både gravad och stekt. Med tanke på att den är så pass fet brukar jag försöka äta upp den relativt tidigt på turen när jag går på sommaren. Inte för att jag vet om det spelar någon som helst roll men lite rädd för att den skall härskna. Fast å andra sidan går en del med smör i en hel vecka på sommaren utan att det blir förstört så jag är nog bara onödigt nojig.

Brukar göra fisksoppa på den tillsammans med morötter, kålrot, potatis och purjolök.
 
Om man torkar rå lax så bör den väl frysas först, precis som när man skall grava? Frysning minst 3 dygn för att ta död på eventuella parasiter?
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips