Torka kött

Tänkte jag skulle torka kött å ha med ut på turer eftersom det står sig bra.

Undrar om nån vet hur man torkar kött? Har läst om det i en jaktidning men ha glömt hur man gjorde å finner inte tidningen.
 
Tänkte jag skulle torka kött å ha med ut på turer eftersom det står sig bra.

Undrar om nån vet hur man torkar kött? Har läst om det i en jaktidning men ha glömt hur man gjorde å finner inte tidningen.

Kollade i sökfunktionen och fann bl.a. dessa tyrådar i ämnet:
http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=33709&highlight=torka+k%F6tt
http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=41591&highlight=torka+k%F6tt
http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=53672&highlight=torka+k%F6tt

Boken "Friluftsmat" av Anita Forsell, är lite av en "bibel" i ämnet.

Lycka till!
 
Senast ändrad:
Det blev riktigt lyckat med torkat kött.la det i stark marinad ett dygn efter saltlaken å det ger mer mättnadskännsla när det blev lite starkt kryddat än utan.
Får ge mej på fler saker å torka nu så man har ett litet lager när det är dax å ge sej ut på lite turer.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips