Ah, OK. Som sagt, mycket läcker!Tack, tack. Snarare en filékniv i så fall, den är rätt lång med mycket tunt flexibelt blad på 1,2 mm, funkar fint till allt småfix i köket egentligen.
~Paul~
Ah, OK. Som sagt, mycket läcker!Tack, tack. Snarare en filékniv i så fall, den är rätt lång med mycket tunt flexibelt blad på 1,2 mm, funkar fint till allt småfix i köket egentligen.
Bra jobbat henjon! Kontrar med min första färdiga kniv, som jag gjort från "scratch"Sidor i Jamaicas nationalträd Blue Mahoe (en hibiskus) behandlad med kokt linolja + terpentin.
Strålande resultat! Vad var det för bladtjocklek nu igen??Bra jobbat henjon! Kontrar med min första färdiga kniv, som jag gjort från "scratch"Sidor i Jamaicas nationalträd Blue Mahoe (en hibiskus) behandlad med kokt linolja + terpentin.
Strålande resultat! Vad var det för bladtjocklek nu igen??
Du får återkomma igen när du har en färdig slida!!
~Paul~
Har precis lagt på bryneggen. Rätt brant. Handslipat på diamantbryne till 1200 korn. Sedan polerad/striglad på hårdstampad filtskiva matad med grön polerpasta. Löjligt vass. (Den lilla skuggan som går upp på bladet är filtskivan som nått dit).
Ser både slicig och robust ut på samma gång. Inte lätt att få till. Grattis!
~Paul~
Ojoj, den där vill man ha känner jag!
Själv nöter jag på med det lite större projektet, färdigslipat, härdat, tempererat/anlöpt, våtslipat, polerat, etsat och polerat igen. Nu handtag!
Underbart! Vad har du för skaft på g?