Stort knivintresse - välj din favoritkniv

Visst är torsken jättefin. Det betyder dock inte att du inte kan prova något nytt? ;)

Gör så här:

  • Filéa gäddan enligt videons instruktioner
  • Avlägsna skinnet
  • Låt för säkerhets skull gäddköttet dra i filmjölk i 1 dygn
  • Skölj och torka det sedan med hushållspapper
  • Salta och peppra runt om
  • Doppa köttet i vetemjöl, därefter i lättvispad, iskall äggvita och därefter stoppar du köttet i en tättslutande påse med skorpmjöl i. Skaka försiktigt så att köttet blir täckt
  • Ta ut bitarna och stoppa dem i kylen i en timme
  • Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller stekgryta (ej olivolja!). Värmen skall vara god men inte tokhög
  • Oljan bör täcka köttbitarna till halva deras höjd
  • Stek tills den första sidan får gyllene färg
  • Vänd och stek den andra sidan på samma sätt. Vänd bara en gång!
Servera med smörslungad kokt dillpotatis och citronklyftor tillsammans med den tidigare omskrivna remouladsåsen. Som tillbehör är det gott med en grönsallat och en enkel vinägrett.

En iskall öl är självklar som dryckackompanjemang.

~Paul~

Låter gott. Filmjölken, vad gör den egentligen?
 
Nejdå, det var inte så jag menade, att jag aldrig ätit Gädda. Grejen är den att sjön är full med Abborre, betydligt bättre tycker jag, så det finns liksom ingen anledning. Nyrökt Obbare är mer som godis än mat, nästan. Gädda har jag nog inte ätit på minst 40 år.
 
Halstrad abborre med kumminsmör och färsk fänkålssallad är kanon. Dock tycker jag att det är lite som att jämföra nötkött med fläsk. Båda sorterna (gädda och abborre) är goda, fast på sitt eget sätt. Jag tycker ändå att du skall prova gädda igen.

Sorry för så mycket OT men detta är ett kärt ämne (vid sidan av knivar ;)).

~Paul~
 
Visst, fina knivar. Japanska, VG-10 stål smäcker design, många olika serier. Förhållandevis dyra. Finishen och precisionen är något över genomsnittet.

~Paul~
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
re

Här är en knivmodell jag älskar. skaftet av krossad pärlemor med epoxy. Har använt knivern till allt möjligt: måste säg att den funkar till allt . :)= Ska fundera ut en utility knife för militären tänkte jag mig vartefter. :) Kommer att hända en del grejer nu vartefter :)
Ha de o sköt om er :)
ett-181.jpg
 
Min senaste Randall 24 Guardian.
 

Bilagor

  • Min Randall modell 24 Guardian, 2.jpg
    Min Randall modell 24 Guardian, 2.jpg
    16.1 KB · Visningar: 521
  • Min Randall modell 24 Guardian, 3.jpg
    Min Randall modell 24 Guardian, 3.jpg
    16.7 KB · Visningar: 547
  • Min Randall modell 24 Guardian i sin slida.jpg
    Min Randall modell 24 Guardian i sin slida.jpg
    18.2 KB · Visningar: 592
  • Min Randall modell 24 Guardian i sin slida, 2.jpg
    Min Randall modell 24 Guardian i sin slida, 2.jpg
    20.5 KB · Visningar: 587
  • Min signatur.jpg
    Min signatur.jpg
    1.1 KB · Visningar: 569

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips