Stort knivintresse - välj din favoritkniv

re

Här har vi den :) Riktigt jäkla fin. En fråga, hur säkert sitter den i slidan när den inte går ner i lädret mer än så.? Frågar då jag själv kommer vartefter ha en o vill veta.
mvh Kimmo
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
En med 9 cm blad kolstål o fin flammbjörk. :)

tre-130.jpg

fyra-106.jpg

Mycket fin Kimmo, vem är tillverkaren av bladet?
 
Här har vi den :) Riktigt jäkla fin. En fråga, hur säkert sitter den i slidan när den inte går ner i lädret mer än så.? Frågar då jag själv kommer vartefter ha en o vill veta.
mvh Kimmo
Den är verkligen fin. Den går ner i lädret avsevärt djupare än vad som syns på bild. Jag ville helt enkelt inte pressa ned den mer än så. Den sitter som berget annars.

~Paul~
 
dePaul. Jag antar att Randallen hamnar i vitrinskåpet, men, vad är den egentligen tänkt att användas till? Någon form av stick kniv?
Det är en s k Boot Knife, dvs en stickkniv som används som back up vapen, ganska ofta av militära styrkor eller polisen. Också en del ambulanspersonal har den här typen av knivar i USA. En ren stridskniv således.

~Paul~
 
OK, fortsätter med de utlovade bilderna. Här är en Gerber MK I från ca 1965-1968, Vietnam-era. L6 kolstål, Armorhide grepp.
 

Bilagor

  • Min Gerber Mark I i sin slida.jpg
    Min Gerber Mark I i sin slida.jpg
    21.6 KB · Visningar: 538
  • Min Gerber Mark I i sin slida, 2.jpg
    Min Gerber Mark I i sin slida, 2.jpg
    20.2 KB · Visningar: 526
  • Min Gerber Mark I.jpg
    Min Gerber Mark I.jpg
    15.5 KB · Visningar: 576
  • Min Gerber Mark I, 2.jpg
    Min Gerber Mark I, 2.jpg
    19.5 KB · Visningar: 524
  • Min Gerber Mark I, 4.jpg
    Min Gerber Mark I, 4.jpg
    15.9 KB · Visningar: 529
  • Min signatur.jpg
    Min signatur.jpg
    1.1 KB · Visningar: 602
Visst är torsken jättefin. Det betyder dock inte att du inte kan prova något nytt? ;)

Gör så här:

  • Filéa gäddan enligt videons instruktioner
  • Avlägsna skinnet
  • Låt för säkerhets skull gäddköttet dra i filmjölk i 1 dygn
  • Skölj och torka det sedan med hushållspapper
  • Salta och peppra runt om
  • Doppa köttet i vetemjöl, därefter i lättvispad, iskall äggvita och därefter stoppar du köttet i en tättslutande påse med skorpmjöl i. Skaka försiktigt så att köttet blir täckt
  • Ta ut bitarna och stoppa dem i kylen i en timme
  • Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller stekgryta (ej olivolja!). Värmen skall vara god men inte tokhög
  • Oljan bör täcka köttbitarna till halva deras höjd
  • Stek tills den första sidan får gyllene färg
  • Vänd och stek den andra sidan på samma sätt. Vänd bara en gång!
Servera med smörslungad kokt dillpotatis och citronklyftor tillsammans med den tidigare omskrivna remouladsåsen. Som tillbehör är det gott med en grönsallat och en enkel vinägrett.

En iskall öl är självklar som dryckackompanjemang.

~Paul~

damn.. släpp knivarna.. du har fel ändå :) mat verkar du däremot ha snorkoll på..
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips