Haha, sorry.
Jasså sameknivar?!? Sådana har du inte sysslat med tidigare eller? Kul projekt!
~Paul~
Nej inte mycket. Jag gjorde några same liknande i början. Med nitad tånge och hornslidor. Ja det är lite spännande.
Seved
Haha, sorry.
Jasså sameknivar?!? Sådana har du inte sysslat med tidigare eller? Kul projekt!
~Paul~
Det skall verkligen bli spännande att se bilder på dessa sameknivar!!Nej inte mycket. Jag gjorde några same liknande i början. Med nitad tånge och hornslidor. Ja det är lite spännande.
Seved
jag kom på en till fråga. Om man kallhammrar rwl-34 för att få lite mönstrad yta blir stålet svagare. Tänkte om det blir små små sprickor eller andra svagheter uppstår eller det kanske det inte går för att det är för hårt.
Nej svagare blir det inte. Men jag tvivlar på att du får så stora märken. Så ska man passa sej lite om stålet inte är avspänt för då är det hårt å kan gå av. Men RWL brukar vara avspännt. Det bästa är nog i så fall att värma det först. Jag är inte så hemma på att smida rostfritt. Men du bör nog ha runt tusen grader iafJag tror att Maikel Eklund har liknande mönster i sina AEB-L blad. Fråga honom vet ja.
Seved
Utan ässja blir den inget smide. Gammal blåsande damsugare är utmärkt fläkt.
Titta i boken Smid själv, ICA.
där jag ska göra kniven är egentligen ett förråd så jag har inte nån möjlighet till att bygga nån liten "ugn". Jo en till fråga till, när ni slipar den färdiga eggen när bladet är härdat använder ni då vattenkylda slipar så härdningen inte förstörs eller är ni bara hysteriskt försiktig och kyler den ofta