stål stål mera stål

Lästips

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
jag kom på en till fråga. Om man kallhammrar rwl-34 för att få lite mönstrad yta blir stålet svagare. Tänkte om det blir små små sprickor eller andra svagheter uppstår eller det kanske det inte går för att det är för hårt.
 
jag kom på en till fråga. Om man kallhammrar rwl-34 för att få lite mönstrad yta blir stålet svagare. Tänkte om det blir små små sprickor eller andra svagheter uppstår eller det kanske det inte går för att det är för hårt.

Nej svagare blir det inte. Men jag tvivlar på att du får så stora märken. Så ska man passa sej lite om stålet inte är avspänt för då är det hårt å kan gå av. Men RWL brukar vara avspännt. Det bästa är nog i så fall att värma det först. Jag är inte så hemma på att smida rostfritt. Men du bör nog ha runt tusen grader iafJag tror att Maikel Eklund har liknande mönster i sina AEB-L blad. Fråga honom vet ja.

Seved
 
Nej svagare blir det inte. Men jag tvivlar på att du får så stora märken. Så ska man passa sej lite om stålet inte är avspänt för då är det hårt å kan gå av. Men RWL brukar vara avspännt. Det bästa är nog i så fall att värma det först. Jag är inte så hemma på att smida rostfritt. Men du bör nog ha runt tusen grader iafJag tror att Maikel Eklund har liknande mönster i sina AEB-L blad. Fråga honom vet ja.

Seved

oj 1000 grader ja det kommer jag inte upp i men jag ska nog prova lite på nån spillbit som uppstår. Tack för alla svar =)

erik
 
där jag ska göra kniven är egentligen ett förråd så jag har inte nån möjlighet till att bygga nån liten "ugn". Jo en till fråga till, när ni slipar den färdiga eggen när bladet är härdat använder ni då vattenkylda slipar så härdningen inte förstörs eller är ni bara hysteriskt försiktig och kyler den ofta
 
där jag ska göra kniven är egentligen ett förråd så jag har inte nån möjlighet till att bygga nån liten "ugn". Jo en till fråga till, när ni slipar den färdiga eggen när bladet är härdat använder ni då vattenkylda slipar så härdningen inte förstörs eller är ni bara hysteriskt försiktig och kyler den ofta

Om du slipar med bandslip så är det viktigt att du har fräscha band det är A och O. Sen får du känna efter varje drag om det börjar bli för varmnt. Då är det bara å kyla i vatten. Hellre en gång för mycket än tvärtom.

Seved
 
Ässjan är pga gnistbildningen bäst att ha utomhus och hammare och städ (=en bit järnvägsräls, räcker länge för klensmide) samt varmt stål brukar gnistra och låta, så utomhus är nog amatörens enklaste plats.
 
så nu har man kommit en bit på vägen

IMG_1411.jpg


IMG_1415.jpg


IMG_1416.jpg


IMG_1422.jpg


IMG_1425.jpg


[
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips