Snabbris eller Snabbpasta?

Kanske inte så effektivt vad gäller packning och sånt, men...
Färsk pasta tar en minut att koka. Det är väl snabbt?
 
cous-cous

Testa cous-cous. Det går ruskigt snabbt att tillaga och blir extra gott om man har i lite örtkryddor, buljong eller liknande. Finns att köpa i de flesta vanliga matbutiker.

På stormkök finns en viss risk för att cous-cousen kan fastna i botten. Rör ordentligt eller ställ av från lågan då det sväller.

/Cecilia
 
Nudlar kan väl vara ett alternativ

Koka upp vattnet, stäng av värmen, lägg i och vänta några minuter. Har de dem inte där du brukar handla, prova i affärer med inriktning mot orientalisk mat.
 
Det är säkert inga problem att få tag på snabbris. Pulvermos är också klart användbart. Övriga nämnda alternativ är också bra.

Vill du göra det lite jobbigare kan du börja torka själv.
 

Aktuellt

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Dåligt näringsinnehåll

Viktigast vid matlagning utomhus borde inte vara tillagningstid, utan näringsinnehåll och hur man mätt man blir av maten. (M.m., t.ex. vikt.)


Bra näringsinnehåll (bl.a. kolhydrater):
Pasta
Ris

Dåligt näringsinnehåll:
Snabbpasta
Nudlar

Snabbris vet jag inte, då jag aldrig hört talas om det. Möjligen Basmatiris, som tar ca. 10 minuter att koka.
 
Snabbpasta (snabbmakaroner) bör ha samma näringsinnehåll som vanlig pasta, håller annars med om att nularna är kassa . Snabbriset är förkokt, kortare koktid men bör ha samma näringsvärde. generellt sett har ju ris bättre näringsvärde än pasta.
 
ruggit äckligt

Snabbris finns dom sagt i de flesta mer välsorterade matbutiker. Jag testade en gång och det blev inte alls bra. Smakade ingenting och kändes inte färdiglagat.
 
Ruggigt äckligt!

Nu kommer man väl bli påhoppad... men,
jag måste säga att Uncle Bens 5 minuters ris för mig är helt okej!

Vidare kör vi alltid nudlar på våra vinterturer till frukosten och... funkar helt okej det också!

Har ifrågasatt näringsinnehållet men aldrig kollat upp!
Dock har nudlar helt ok GI! ELler?


MVH
Jmlove
 
Problemet med ris generellt är ju att det tar attans lång tid att koka. Trist och bränslekrävande. Man kan minska koktiden radikalt genom att blötlägga riset en gos stund innan kokningen, typ 30 minuter. Sedan behöver det inte ta mer än strax under tio minuter att koka det. Eller snabbare än så om man gillar sitt ris al dente :)

Lite väntetid blir det förstås, men man kan ju gnola på en visa under tiden så känns det lättare.

//johan
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips