Snabbris eller Snabbpasta?

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Kanske inte så effektivt vad gäller packning och sånt, men...
Färsk pasta tar en minut att koka. Det är väl snabbt?
 
cous-cous

Testa cous-cous. Det går ruskigt snabbt att tillaga och blir extra gott om man har i lite örtkryddor, buljong eller liknande. Finns att köpa i de flesta vanliga matbutiker.

På stormkök finns en viss risk för att cous-cousen kan fastna i botten. Rör ordentligt eller ställ av från lågan då det sväller.

/Cecilia
 
Nudlar kan väl vara ett alternativ

Koka upp vattnet, stäng av värmen, lägg i och vänta några minuter. Har de dem inte där du brukar handla, prova i affärer med inriktning mot orientalisk mat.
 
Det är säkert inga problem att få tag på snabbris. Pulvermos är också klart användbart. Övriga nämnda alternativ är också bra.

Vill du göra det lite jobbigare kan du börja torka själv.
 
Dåligt näringsinnehåll

Viktigast vid matlagning utomhus borde inte vara tillagningstid, utan näringsinnehåll och hur man mätt man blir av maten. (M.m., t.ex. vikt.)


Bra näringsinnehåll (bl.a. kolhydrater):
Pasta
Ris

Dåligt näringsinnehåll:
Snabbpasta
Nudlar

Snabbris vet jag inte, då jag aldrig hört talas om det. Möjligen Basmatiris, som tar ca. 10 minuter att koka.
 
Snabbpasta (snabbmakaroner) bör ha samma näringsinnehåll som vanlig pasta, håller annars med om att nularna är kassa . Snabbriset är förkokt, kortare koktid men bör ha samma näringsvärde. generellt sett har ju ris bättre näringsvärde än pasta.
 
ruggit äckligt

Snabbris finns dom sagt i de flesta mer välsorterade matbutiker. Jag testade en gång och det blev inte alls bra. Smakade ingenting och kändes inte färdiglagat.
 
Ruggigt äckligt!

Nu kommer man väl bli påhoppad... men,
jag måste säga att Uncle Bens 5 minuters ris för mig är helt okej!

Vidare kör vi alltid nudlar på våra vinterturer till frukosten och... funkar helt okej det också!

Har ifrågasatt näringsinnehållet men aldrig kollat upp!
Dock har nudlar helt ok GI! ELler?


MVH
Jmlove
 
Problemet med ris generellt är ju att det tar attans lång tid att koka. Trist och bränslekrävande. Man kan minska koktiden radikalt genom att blötlägga riset en gos stund innan kokningen, typ 30 minuter. Sedan behöver det inte ta mer än strax under tio minuter att koka det. Eller snabbare än så om man gillar sitt ris al dente :)

Lite väntetid blir det förstås, men man kan ju gnola på en visa under tiden så känns det lättare.

//johan
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips