Snabbris eller Snabbpasta?

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trail Run för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Kanske inte så effektivt vad gäller packning och sånt, men...
Färsk pasta tar en minut att koka. Det är väl snabbt?
 
cous-cous

Testa cous-cous. Det går ruskigt snabbt att tillaga och blir extra gott om man har i lite örtkryddor, buljong eller liknande. Finns att köpa i de flesta vanliga matbutiker.

På stormkök finns en viss risk för att cous-cousen kan fastna i botten. Rör ordentligt eller ställ av från lågan då det sväller.

/Cecilia
 
Nudlar kan väl vara ett alternativ

Koka upp vattnet, stäng av värmen, lägg i och vänta några minuter. Har de dem inte där du brukar handla, prova i affärer med inriktning mot orientalisk mat.
 
Det är säkert inga problem att få tag på snabbris. Pulvermos är också klart användbart. Övriga nämnda alternativ är också bra.

Vill du göra det lite jobbigare kan du börja torka själv.
 
Dåligt näringsinnehåll

Viktigast vid matlagning utomhus borde inte vara tillagningstid, utan näringsinnehåll och hur man mätt man blir av maten. (M.m., t.ex. vikt.)


Bra näringsinnehåll (bl.a. kolhydrater):
Pasta
Ris

Dåligt näringsinnehåll:
Snabbpasta
Nudlar

Snabbris vet jag inte, då jag aldrig hört talas om det. Möjligen Basmatiris, som tar ca. 10 minuter att koka.
 
Snabbpasta (snabbmakaroner) bör ha samma näringsinnehåll som vanlig pasta, håller annars med om att nularna är kassa . Snabbriset är förkokt, kortare koktid men bör ha samma näringsvärde. generellt sett har ju ris bättre näringsvärde än pasta.
 
ruggit äckligt

Snabbris finns dom sagt i de flesta mer välsorterade matbutiker. Jag testade en gång och det blev inte alls bra. Smakade ingenting och kändes inte färdiglagat.
 
Ruggigt äckligt!

Nu kommer man väl bli påhoppad... men,
jag måste säga att Uncle Bens 5 minuters ris för mig är helt okej!

Vidare kör vi alltid nudlar på våra vinterturer till frukosten och... funkar helt okej det också!

Har ifrågasatt näringsinnehållet men aldrig kollat upp!
Dock har nudlar helt ok GI! ELler?


MVH
Jmlove
 
Problemet med ris generellt är ju att det tar attans lång tid att koka. Trist och bränslekrävande. Man kan minska koktiden radikalt genom att blötlägga riset en gos stund innan kokningen, typ 30 minuter. Sedan behöver det inte ta mer än strax under tio minuter att koka det. Eller snabbare än så om man gillar sitt ris al dente :)

Lite väntetid blir det förstås, men man kan ju gnola på en visa under tiden så känns det lättare.

//johan
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips