Smak i min gjutjärnspanna

Salttipset eller kaffesump-tipsen är nog de enda jag inte testat än. -Hoppas på att de funkar även för grilljärn.
 
Jag köpte nyligen en extra plättlagg på loppis. Den fick en grundlig behandling med stålborste kopplad till skruvdragaren innan jag diskade ur den med kokande vatten och diskmedel. Därefter infettning i ugnen två gånger. Den ser ut som ny och det finns inte antydan till bismak.
 
Hej,

Värma upp pannan väl och häll i sodavatten, den sägs tränga sig till porena och rensa pannan djupt.

Sen skall den fettas med osaltad fett/olja.

Mvh Simo
 
Ifall inget annat funkade och alternativet var att slänga pannan skulle jag testa att koka ättika eller citronsyra i den och sedan koka ur den x antal gånger med rent vatten.

Elektrolys är ju också ett alternativ om man kan/vill.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Om den efter alla försök smakar ättika, fisk, citron, oxfilé, sodavatten, salt, olja, socker, ketchup, diskmedel, tvättmedel, lakrits och allt vad det nu var man skulle ha för att göra rent den, ja, då är det nog fel på pannan. Så mitt tips är att du smälter ner den och gjuter en ny så sparar du pengar och miljön: två flugor på smällen.
Ett bra DIY-projekt!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips