Popcorn på trangia

Försökte poppa popcorn på trangia med gas. De blev ganska brända.
Någon som bemästrar det och kan ge en instruktion?

Kan tipsa om att brända karotter går att göra rent med olivolja. Men jag vill helst inte göra om det.
 
Med erf av pann kakor som blir lite brända i mitten att om du anv kastrull så får du ju mer värme pga avst.till brännare.(GB74)
Prova med stekpanna och ett AL lock från någon kastrull.
Gamla duosal är nog enklare än mitt HA värmt pankaka med duosal på vedkök en gång helt ok med gått om smör.
Lite salt och en avriven grön sida från en disksvamp ok,har även en råtting ´borste´och lite diskmedel med på tur,och lite stålull till undersidan om den blir svart ok även till duosal.
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Innan micropoppningens tid så poppade jag popcorn till familjen på spisen hemma, i en gammal alu-gryta med lock. Först i med popcornen så att botten täcks av ett lager, inte mer. Sedan lite rapsolja så att popcornen nätt och jämnt täcks. Sedan full fart på plattan tills det börjar poppa. Sedan kan man dra ner värmen eftersom det är den heta oljan som poppar kornen. Skaka grytan lite nu och då så opoppade korn ramlar ner igen. Träning fordras.

På Trangia blir det samma idé. Här är problemet att värmen på ett Trangia är mer koncentrerad så oljan värms ojämnt (mest i centrum). Lite mer olja kan hjälpa och att skaka ibland. Träning, träning... Och så rekommenderas en gryta av ren aluminium, varianterna med värmekänsliga beläggningar får man undvika. Men grytan ska inte bli så het att det går hål på den. Inte ens i närheten. När oljan är så varm att poppningen börjar behövs inte mer värme, det räcker med att hålla den temperaturen tills allt är klart. I början av karriären får man acceptera att andelen opoppade korn är ganska stor. Det är trevligt med nypoppade popcorn på fjällvandringen. Glöm inte saltet innan serveringen.
 
Som fowwe säger, träna, träna, träna. Lagom värme är enkelt att säga, svårare att bemästra.
Jag har gjort med scouter, det funkar efter lite övning.

//P
 
Superenkelt, fyll botten med olja, häll i popcorn, kör på hög värme tills det börjar poppa, då sänker du värmen tills poppandet börjar avta. Funkar varje gång för mig. Ingen egentlig skillnad mot att poppa på spisen fast det poppar lite långsammare av nån anledning.
 
Visserligen gjorda med spritbrännare men kanske var det till fördel
IMG_20160611_232922.jpg
 
Innan micropoppningens tid så poppade jag popcorn till familjen på spisen hemma, i en gammal alu-gryta med lock. Först i med popcornen så att botten täcks av ett lager, inte mer. Sedan lite rapsolja så att popcornen nätt och jämnt täcks. Sedan full fart på plattan tills det börjar poppa. Sedan kan man dra ner värmen eftersom det är den heta oljan som poppar kornen. Skaka grytan lite nu och då så opoppade korn ramlar ner igen. Träning fordras.

På Trangia blir det samma idé. Här är problemet att värmen på ett Trangia är mer koncentrerad så oljan värms ojämnt (mest i centrum). Lite mer olja kan hjälpa och att skaka ibland. Träning, träning... Och så rekommenderas en gryta av ren aluminium, varianterna med värmekänsliga beläggningar får man undvika. Men grytan ska inte bli så het att det går hål på den. Inte ens i närheten. När oljan är så varm att poppningen börjar behövs inte mer värme, det räcker med att hålla den temperaturen tills allt är klart. I början av karriären får man acceptera att andelen opoppade korn är ganska stor. Det är trevligt med nypoppade popcorn på fjällvandringen. Glöm inte saltet innan serveringen.
Jag testar med mer olja nästa gång, lär vara "hacket"
Tack för beskrivningen! :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips