• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.
  • Tycker du det behövs ett forum för din region, klubb eller dylikt? Om du är intresserad att vara värd i ett sådant forum, kontakta oss med ditt förslag.

Nu bär det äntligen ut!! ...

Häckar i lägenheten å ser/lyssnar på norrlandsstormen live/Den stora älgvandringen, rätt blåsigt här i söder åxå, speciellt igår, har alltid gillat busväder men i stan är vädret inte så intressant, vinden far å flänger, i skärgårn har man sjön/vågorna som riktmärke så man kan se i förväg när en by är i antågande,
tyvärr fick ja inte uppleva nåt riktigt snöbusväder den här säsongen, de krävs på nåt sätt för att sen uppskatta vår å sommar ordentligt, men härligt me värme, grönska å blomster nu!!

Ha en fin dag!

bilder:
1- "Njuter i fulla drag!"
2- Dagen efter.
3- byggt 12 holkar å satt upp i "min" gammellövskog nästgårds, för olika arter, här för trädkrypare, med öppet bakstycke direkt mot stammen.
 

Bilagor

Nu bar det äntligen ut! i floden/Motala ström? som den heter här i Norrköping, men vi säger bara Strömmen.
Kamrat P fraktade kanadensaren Gula Faran ståndsmässigt med sin Land Rover dit, och runt kl. 07 i morse var ja där för tur nr.2.
Det blev en fin tur i stiltje ut med stränderna (är försiktig för ja har känningar av ryggskott).
Har optimerat min gamla trotjänare -som ja i skärgårn bara använde som släpbåt för ved å dylikt -med ett förligt sidosvärd för rakare gång + en lös toft som ja kan placera var som helst.
Go helg från "Landkrabban" / Homo insularis emeritus.

Bild.
1-utsikt från gömstället, där ja drar upp den på land å låser runt en gammal pil.
2-Övergiven bryggplats med badstege och eldstad iland.
3-Sidosvärd som motverkar av drift, och att den inte svänger fram å tillbaka när man paddlar med
dubbelpaddel / Lendal Sea Master kolfiber.
4-Samma kanadensare för 35 år sedan, med yngsta doter född-81.
 

Bilagor

Älskar denna tråd!
Underbart att den är igång igen!
man tackar och bugar!
det är roligt att komma igång igen,
tidigare i vår knåpade ja ihop 14 holkar av olika slag av spillvirke å bortkastade lastpallar, de ska bli roligt att vittja dem i höst å se hur många som nappade.
Nu när man ska paddla runt i "floden" ska ja bygga nåra reden till änder ock andra sjöfåglar.

Bild 2-Populärt bobyggnadsmataeial!
 

Bilagor

De går lite trögt för "landkrabban" å få till nåt här, är ju van sen skärgårn att de hände meningsfulla saker hela tiden som kändes okey att dela med sig av, men har i alla fall optimerat Gula Faran/kanadensaren med ett sidosvärd och ett durkstöd för sol/regnparasollet, och om ja fixar ett hål i den andra toften kan man spänna ett rep emellan å hänga över en press så kan ja slagga ombord :)

Bild 4: Fina marker utmed "floden".

Go utehelg!
 

Bilagor

Bytte upptagningsställe häromdan för Gula Faran 40 meter uppströms, till en fastare strand å utan träd att huka sig under, och tog en provtur nedströms, fast "floden" var näst intill stilla, testade sol/regnparasollet, men det nedre fästet var för klent, så har ja fixat ett nytt stadigare, parasollet är väl i största laget, men det man hittar får man ta som det är,
 

Bilagor

Det ihåliga trädet är min "sjöbod" för stövlar, parasoll å liggunderlag etz. enklare billiga grejer som det inte gör så mycke om de blir snodda.
 
Jag är en snart 70-årig man från Ringarum som trivs förträffligt utomhus. Har följt dig på utsidan sedan du började skriva här. Så länge så att jag nästan jag tycker jag känner dig utan att vi någonsin träffats. Bor ute sommartid i ett litet torp i Börrum utan el och vatten. Hugger ved, filosoferar och följer naturens mysterier. Jag har läst om den dramatiska förändringen i ditt liv när du blev bortmotad från platsen där din själ hade landat. Finns det något praktiskt jag kunde göra för dig tex behjälplig med någon transport, har en lien skåpbil med takräcke och dragkrok, tak över huvudet om du är i Börrumstrakten. Jag har även en liten båt med en 6 hästars Evinrude i sjön yxningen i Gusum som du kunde disponera. Yxningen är en fantastisk sjö med många öar men det kanske bara är havet som gäller Jag har numera gott om fritid så dra dig inte för att höra av dig om du behöver ett handtag från en medmänniska Jag har förstått att vi i viss mening är samma andas barn.
Håkan "Karlaugust" Nilsson Ringarum Tel 070 567 96 35
 
hej Håkan å STORT TACK för din medkänsla å generositet!!
ja hör av mig.

bild 1: Strand / -"fornfynd", den lanserades som nedbrytbar,
men bilden säger nåt annat, i stort sett intakt efter 38-51 år!
I huvudsak var det låg vikt man var ute efter, och det hade den
med råge i jämförelse med glasflaskan å plåtburken.

bild 2: "Frigolitbojodling", som tur är har de väl kommit ur bruk,
riktiga miljöbovar då de smulades sönder på sikt
å fåglar kunde få i sig de små kulorna.
 

Bilagor

De här nya ser överskådligt å bra ut!
Proveldade en pyttebrasa vid stranden/kantotgömslet tidigt i morse
(kanske ett lagbrott? ska kolla upp) , gjord av stenar ja hittat i närheten,
hittade även en aluminiumplåt, perfekt som vindskydd! de blir fint till hösten/vintern!
Minst en holk är ett måste vid sitt viste, här en konverterad ostpresentlåda.
En god utedag i skuggan hälsar "Landkrabban".
DSCN5083 proveldning kanotgömslet strömmen norrk..JPG
DSCN5076 fågelholk Norins ost AB strömen norrk..JPG