• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.
  • Tycker du det behövs ett forum för din region, klubb eller dylikt? Om du är intresserad att vara värd i ett sådant forum, kontakta oss med ditt förslag.

Nu bär det äntligen ut!! ...

Tog mig ut häromdan, för att ösa båten å ta en dagtur i omgivningarna,
bland annat parkerade ja i en ficka i Arkökanalen på kungsfiskarspaning och kokade* en kopp ekologiskt vitt te/Vit Pion/Pai Mu Tan.
Dock ingen pippi synlig, de va för disigt. Vid solsken är de lättare att upptäcka när de i solen gnistrar till av koboltblått å smaragdgrönt!

*Californisk vedtrangia Sierra Stowe. Försedd med en fläkt, som ja tycker är överkurs, den pajade, men funkar utmärkt utan.

Styvmorsviolen växer i massor, förra året knappt nåra alls!
 

Bilagor

"Då va man här igen sa konduktören å klev av tåget"
(Värmländskt ordspråk 1960-tal).
Plan B eller C? :
På grund av att min mag/tarmåkomma lagt in en högre växel får ja lägga skärgårdsluffandet på hyllan tills vidare, å istället får ja bli göta kanal / asplångenpaddlare istället, och ha kanadensaren här i strömmen nära mig.

De viktigaste ä ju ändå att få guppa på vattnet, även om det är litet å smalt, men åxå spännande med nåt nytt!

bild:
1-här hoppas ja få ha kandensaren.
 

Bilagor

Man måste bara vara försiktig om dom har kalvar speciellt när man har ryggsäck(annorlunda kroppsform) som gör en till nått djur dom inte känner igen - då kan dom sura till eller fly och i extremt sällsynta fall angrepp

Kor har som hobbys att börja springa efter folk och ännu snabbare springer dom om du gör det - dom vill bara vara där är för dom gillar
bonden och tror att du är han.

Kor är vana vid människor
 
Smarta

Ja, jag har själv inte koskräck men "Kurtan" hade det.

Kor kan vara oerhört smarta. Min frus farföräldrar var tvungen att avliva en ko för den öppnade alla grindar och gärdesgårdar oavsett om det fanns mat där dom befann sig eller inte. (Det var innan man hade elstängsel).
Trevliga djur förutsatt att man själv är trevlig.
 
Tack för trevliga inlägg!
Ja de är personligheter, flera av de kor, kvigor å tjurar ja plåtat har ja känt i flera år, speciellt gammelkon på bilden med sin kalv, hon lät sina kalvar -som just lärt
sig gå -att komma fram å nosa på mig, de kändes fint!
Ja brukade gå iland på öarna där de gick, sätta mig å läsa en bok, å de dröjde inte länge förrän ja hade den runt omkring mig.
De modiga nosade i ansiktet å de blyga smög runt å slickade i nacken,
eller norpar äpplen!
 

Bilagor

Det märks på det minskade skrivandet här att det inte förkommer så mycke "utsida" numer, tyvärr alltför mycke "insida"/stadsliv. Nåt ja inte hanterar särskilt bra.

Båtlivet består endast av paddling då å då i Göta kanal å Asplången med plywood/Pfab-kajaken, och promenader/dagvistelser i Ö&B-skogen, en fin gamellövskog som gränsar till det STORA Himmelstalundsfältet och Motala ström*, båda med många fornlämmningrar, som ex.vis hällristningar.

Bild: Klämmens sluss -nära Söderköping -för ut.

Bästa hälsningar L


*märkligt namn på på en ström som rinner i Norrköping?!
 

Bilagor

Logga in

Tips!

<% if (false): %> <% endif %>