Matskål för kalla vinterdagar?

Vad använder ni för typ av tallrikar eller skålar för vintern för att maten inte ska hinna kallna innan man börjar äta den? Jag har problem med att min gröt på morgonen kallnar innan jag hinner äta upp den. Under lunchen brukar jag äta frystorkat, och de påsarna verkar ju vara någorlunda isolerade, men just på morgonen har jag problem. Jag har kollat lite på mattermosar, och stora muggar (t.ex. primus 4-season mug), men inte hittat något tillfredsställande alternativ. Mattermosar har en tendens att vara för mycket, jag vill inte hålla maten varm i flera timmar, och då blir det bara onödig vikt, och muggarna har en tendens att vara för små, så jag vill gärna ha lite tips från er!
 
Äter du ur grytan du lagar sparar du en avkylande förflyttning, ett kärl till att bära, ett kärl till att värma upp med maten i. Min gröt brukar jag vintertid hälla lite mer vatten i och koka upp en gång till så håller den sig varm frukosten igenom.
go tur
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Det handlar nog om att laga mat med mycket vatten i. Grytor håller både värmen och blir matigt. Vad gäller tallrik så tycker jag vanlig plast fungerar bra. Vill man så går det bra att isolera med lite billigt liggunderlag och silvertejp.
 
själv när jag är ute använder jag det jag ha lagar i ha två grytor en där maten lagas och den andra för att koka diskvatten och varmvatten.
 
Grynen i soppa

Jag har övergott till att koka upp en soppa och hälla i havregrynen i denna, då håller sig frukosten varm och havregrynen fortsätter (upplever jag) att svälla i magen och du får en långvarig mättnadskänsla, använder även detta till lunch dock med mûsli istället för havregryn.
 
Jag har ju mina fina Lätta-askar med en isolering av ett gammalt liggunderlag (på bilden så är det bubbelplast på locket men det är numera också en bit liggunderlag).

latta.jpg
 
Köpte en av de där färdiga sopporna (findus?) och tog plastskålen som blev kvar. Rymms bra i mitt kök.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips