Matskål för kalla vinterdagar?

Vad använder ni för typ av tallrikar eller skålar för vintern för att maten inte ska hinna kallna innan man börjar äta den? Jag har problem med att min gröt på morgonen kallnar innan jag hinner äta upp den. Under lunchen brukar jag äta frystorkat, och de påsarna verkar ju vara någorlunda isolerade, men just på morgonen har jag problem. Jag har kollat lite på mattermosar, och stora muggar (t.ex. primus 4-season mug), men inte hittat något tillfredsställande alternativ. Mattermosar har en tendens att vara för mycket, jag vill inte hålla maten varm i flera timmar, och då blir det bara onödig vikt, och muggarna har en tendens att vara för små, så jag vill gärna ha lite tips från er!
 
Äter du ur grytan du lagar sparar du en avkylande förflyttning, ett kärl till att bära, ett kärl till att värma upp med maten i. Min gröt brukar jag vintertid hälla lite mer vatten i och koka upp en gång till så håller den sig varm frukosten igenom.
go tur
 
Det handlar nog om att laga mat med mycket vatten i. Grytor håller både värmen och blir matigt. Vad gäller tallrik så tycker jag vanlig plast fungerar bra. Vill man så går det bra att isolera med lite billigt liggunderlag och silvertejp.
 
själv när jag är ute använder jag det jag ha lagar i ha två grytor en där maten lagas och den andra för att koka diskvatten och varmvatten.
 
Grynen i soppa

Jag har övergott till att koka upp en soppa och hälla i havregrynen i denna, då håller sig frukosten varm och havregrynen fortsätter (upplever jag) att svälla i magen och du får en långvarig mättnadskänsla, använder även detta till lunch dock med mûsli istället för havregryn.
 
Jag har ju mina fina Lätta-askar med en isolering av ett gammalt liggunderlag (på bilden så är det bubbelplast på locket men det är numera också en bit liggunderlag).

latta.jpg
 
Köpte en av de där färdiga sopporna (findus?) och tog plastskålen som blev kvar. Rymms bra i mitt kök.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
bastuper Hålla drycker kalla på tältplatsen Friluftsmat 2
nj-tec Mat för riktigt kalla turer!? Friluftsmat 19
wima kalla korvar Friluftsmat 6

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.