• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Liten kamera för filmning

Redigerar man inte film i arbetsminnet så är det inte mera RAM man då behöver? Eller jobbar man direkt mot disk?

/Patrik, som inte redigerar sina filmer
Jag glömde att berätta - min laptop har 16 GB ram. Men det räcker med att bara behandla korta delar av videon. De råa videoklippna från kameran måste vanligtvis vara "pre-rendered" till SSD innan redigering startar, och resultatfilerna är så stora att RAM inte är tillräckligt stort. Det är därför en snabb SSD är viktig (men också mycket RAM, naturligtvis!).
 
Om du inte har en budget skulle jag antagligen rekommendera en GoPro 8 för att kunna variera så mycket som möjligt. Stabiliseringen slår och alla andra kameror som det är nu.
Alternativet som jag ser är GoPro 7 eller Sony FDR-X3000, men Sonyn har hängt med ett tag (måste inte vara negativt).
Fördelen med GoPro 8/7 är den fullständiga vattentätheten jämfört med Sonyn. Jag har själv tänkt uppgradera till en 8 från min 5 till fallskärmshoppningen.
 
Jag har en Osmo Pocket som ger fantastiska bilder under rätt förhållanden. Men någon actionkamera är den inte, därtill är den för ömtålig. Visserligen finns det ett vattentätt hus som tillbehör, men då blir kameran väsentligt större än exempelvis en GoPro.

Exempel: https://youtu.be/STjTZDdvFNY
 
Senast ändrad:
Jag har en äldre Sony actionkamera med GPS, som tyvärr endast är 1Hz om ens det.
Finns det någon med bättre GPS-funktion nu? Minst 5 men helst 10Hz?
 
Vet inte riktigt om det är vad du är ute efter. Men Dji Mavic Mini en ny liten drönare som är lätt att ta med. Här är lite filmer jag tagit med en Dji Mavic Mini.

. https://youtu.be/_hhm8RwPzFI


Skickat från min iPad med Tapatalk
Länken fungerar inte för mig.

Angående kamera för filmning vid vandring som var TS ingång så kan man faktiskt använda en drönarkamera med eller utan gimball även om man inte använder drönaren. Finns också vandrarfilmare som delvis använt drönare för annorlunda filmvinklar.

Thure
 

Logga in

Tips!