Oj, det lät inte ens som att hon var från södermalm. Nörderiet bland hipsterna har spritt sig, men ett ganska kul fenomen. Men är det inte mer hardcore att koka upp en stadig panna på måndagen som man sen värmer upp hela veckan och dricker av? Gjorde man inte så förr? Har själv haft den äran att bli bjuden på sånt kaffe av en 105-årig tant från älvsjö. Som tur var så var hennes syn närmast obefintlig så hon såg inte att jag bara låtsasdrack.
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Koka inte kaffe
- Trådstartare avslutmedlemskap0904
- Start datum
Kaffekokning ute i grushögen av lokalbefolkningen var än mer rituellt, men väl värt att vänta på. Själv brygger jag både hemma och ute, Vikbar bryggtratt gör det enkelt. https://www.utsidan.se/friluftsguiden/lager/koksutrustning/ovrigt/ortlieb-kaffefilterhallare_2586
Aktuellt
ANNONS
Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro
Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...
Jag säger bara snabbkaffe... 🙃
(Nu lär jag väl bli anmäld, bannad och raderad...)
(Nu lär jag väl bli anmäld, bannad och raderad...)
Finns inte ett sätt som är rätt.
Jag gillar personligen att variera mitt kaffeintag och processande. Ibland öppen eld och kaffepanna då gärna med pressokaffe. Ibland espressobryggare på gaskök. Ibland pressotillsats till primuskastrull ( min favorit i utesammanhang). På vinterns skridskoturer alltid termoskaffe i glastermos. Flerdagsvandringar med tält då blir det superlätta alternativet pulversnabbkaffe. Men aldrig så mycket UL att inte träkåsan kommer med.
Thure
Thure
Jag gillar personligen att variera mitt kaffeintag och processande. Ibland öppen eld och kaffepanna då gärna med pressokaffe. Ibland espressobryggare på gaskök. Ibland pressotillsats till primuskastrull ( min favorit i utesammanhang). På vinterns skridskoturer alltid termoskaffe i glastermos. Flerdagsvandringar med tält då blir det superlätta alternativet pulversnabbkaffe. Men aldrig så mycket UL att inte träkåsan kommer med.
Thure
Thure
Länken i första inlägget är inte direkt inspirerande. Den här säger dock allt man behöver veta (förutom att han säger "koka" och att den blåa kåsan är en direkt skymf mot en annars nog så estetisk video). OBS! Namnet på kaffet har redan förekommit i denna tråd och jag är inte sponsrad! 😏
Jag orkade bara kolla på halva filmen i första inlägget. Tyckte den var trist och ljudet kasst.
Fö så kör jag med socker i kaffet. Och mjölk.
Inte lönt att hålla på och finlira med kaffet då.
Dricker till och med koffeinfritt snabbkaffe ibland. 😊
Fö så kör jag med socker i kaffet. Och mjölk.
Inte lönt att hålla på och finlira med kaffet då.
Dricker till och med koffeinfritt snabbkaffe ibland. 😊
..... Den här säger dock allt man behöver veta (förutom att han säger "koka" och att den blåa kåsan är en direkt skymf mot en annars nog så estetisk video). OBS! Namnet på kaffet har redan förekommit i denna tråd och jag är inte sponsrad! 😏
Videon inte tillgänglig via länken. Sökte på Youtube the old swedish way of brewing coffee och då gick det bra
Thure
Senast ändrad:
1. Varför kommer det salt med om bönorna har flutit upp genom Golfströmmen? Är de tillräckligt salta redan då?
2. Varför ska en mus kunna gå torrskodd (!) över kaffet? Borde det inte vara en lämmel? Eller är de för tunga?
Tack Dan! Det var en fin stund.
Liknande trådar
Dela:
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg