Kök för matlagning, råd och dåd önskas

Hej
Har läst trådar om olika kök men jag är fortfarande osäker på vad jag ska införskaffa. Tänkte att jag beskriver vad jag ska använda det till så kanske någon har lite tips. Jag har Trangiakök, Omnifuel, toppmonterat gaskök men saknar följande
Söker ett kök för användning huvudsakligen sommartid på dagsturer då jag vill laga god mat, oftast med stekpanna, koka riktigt kaffe osv
Tror att jag söker ett gaskök (multifuel?) som står fristående för stabiliteten med bred låga, är ochså nyfiken om det finns andra stekpannor än Trangia, typ med värmeväxlare i storlek runt minst 20-25 cm i diameter, givetvis intressant med en effektiv gryta i storlek 1- 1 1/2 liter.
Låg vikt är bra så man kan bära mer god mat..
Har ni några tips och idéer
Mvh Magnus
 
Kanske Primus Gravity EF motsvarar vad du söker? Tror inte stekpannor med värmeväxlare är en bra idé, då det innebär ojämn värme vid stekning (alltför hög värme ovanför värmeväxlaren);)

Har vikten på köket mindre betydelse, kan detta vara ett alternativ:
http://www.jula.se/gaskok-769019
 

Lästips

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Köp eller bygg ett vedkök, mysigare än så blir det inte. Jag och en kompis var ute idag och jag lagade lite omelett samt kokade kaffe och vi hade köket igång i över en timme på 1 st ved klabb.
Att laga mat över öppen eld, även om den är begränsad i en plåtburk är betydligt trevligare än både gas eller bensin.
Jag har ett sånt här kök och en sån här kastrull och är riktigt förnöjd med dessa.
 
Mest dagsturer sommartid tycker jag låter som ett klockrent gaskök. Optimus har ett lätt fristående gaskök som heter Vega. Jag har en föregångare (Stella) som jag är nöjd med. Trangia med gasbrännare är heller inte fel, tyngre men stabilare.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips