Kök för matlagning, råd och dåd önskas

Hej
Har läst trådar om olika kök men jag är fortfarande osäker på vad jag ska införskaffa. Tänkte att jag beskriver vad jag ska använda det till så kanske någon har lite tips. Jag har Trangiakök, Omnifuel, toppmonterat gaskök men saknar följande
Söker ett kök för användning huvudsakligen sommartid på dagsturer då jag vill laga god mat, oftast med stekpanna, koka riktigt kaffe osv
Tror att jag söker ett gaskök (multifuel?) som står fristående för stabiliteten med bred låga, är ochså nyfiken om det finns andra stekpannor än Trangia, typ med värmeväxlare i storlek runt minst 20-25 cm i diameter, givetvis intressant med en effektiv gryta i storlek 1- 1 1/2 liter.
Låg vikt är bra så man kan bära mer god mat..
Har ni några tips och idéer
Mvh Magnus
 
Kanske Primus Gravity EF motsvarar vad du söker? Tror inte stekpannor med värmeväxlare är en bra idé, då det innebär ojämn värme vid stekning (alltför hög värme ovanför värmeväxlaren);)

Har vikten på köket mindre betydelse, kan detta vara ett alternativ:
http://www.jula.se/gaskok-769019
 
Köp eller bygg ett vedkök, mysigare än så blir det inte. Jag och en kompis var ute idag och jag lagade lite omelett samt kokade kaffe och vi hade köket igång i över en timme på 1 st ved klabb.
Att laga mat över öppen eld, även om den är begränsad i en plåtburk är betydligt trevligare än både gas eller bensin.
Jag har ett sånt här kök och en sån här kastrull och är riktigt förnöjd med dessa.
 
Mest dagsturer sommartid tycker jag låter som ett klockrent gaskök. Optimus har ett lätt fristående gaskök som heter Vega. Jag har en föregångare (Stella) som jag är nöjd med. Trangia med gasbrännare är heller inte fel, tyngre men stabilare.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips