Kall frystorkad

Blåband uppger att man kan äta deras mat efter 30min blötläggning i kallt vatten. Inte så kul förstås, men kan vara en fördel om köket gått sönder. Gäller samma sak för andra märkens frystorkade mat som tillagas genom att kokande vatten tillsätts?
 
frukosten i real var det många i det militära som gillade kall så utav den anledningen tror jag att middagarna fungerar att äta kalla med. Det är ju överlevnadsmat eller vad man skall säga.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Kokningen påskyndar bara uppblötningen vad jag vet så allt borde gå att äta om det bara sugit åt sig ordentligt...sen är det ju en fråga om en gråzon också vad som går att äta och inte och hur mycket av näringen som man tillgodogör sig.
Att förlita hela sin meny på saker som kräver ett kök tycker jag verr lite dumt...i min värld är minst häften av maten man bär med sig saker som man ska kunna äta utan tillagning eller uppblötning och ändå tillgodogöra sig energin.
 
1/8 av kcal jag bär med behöver kök. Tycker ändå att det kan vara bra att kunna äta upp dem också.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips