Inte Havregrynsgröt!

Jag klarar verkligen inte av havregrynsgröt, jag åker om en vecka och måste ha alternativ mat som ger energi.
Jag ska vara borta i 8 dagar och det är frukostersättning jag är ute efter.

Tacksam för förslag!

Mvh Mathias
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Pama minutris, dvs, snabbrisgrynsgröt kompletterad med smörgås. Inte lika mycket substans som vanlig risgrynsgröt, men gott. Enda abret är att den puttrar i mjölk.

Raskesven
 
crunchy musli, typ start
häll i kåsa, strö över torrmjölk, häll på kallt jokkvatten. lätt o snabbt o lite disk.
(varning för allt för söt musli, dock!)
 
Jag röstar också på Start med torrmjölk. Ska det vara enkelt så går det lika bra utan mjölken, dvs med bara vatten. Smakar ungefär likadant, dvs sött. Favoriten är smaken jordgubb-yoghurt, och då i budgetversionen av "Start", den som heter "Crunchy" och är fetare och sötare. För oss som gör av med en massa i fjällen.
 
Klart!

2006 års val av frukost blir alltså
START MED TORRMJÖLK
med tillhörande smörgås med stekt ägg!
 
Förra året hade jag ett tolvpack ägg i liggunderlaget, (jag har det traditionella gröna som man rullar ihop) Det är inga problem. Men en höna kanske inte vore någon dum ide :)
Men glöm inte att plugga igen båda sidorna på liggunderlaget så att de inte kanar ut.
 
Annan gröt då?

Har du testat rågflingor? Samma korta tillagningstid som havregryn, men en mindre klistrig konsistens och mindre fastbränningsrisk. Torkad frukt (russin, aprikoser, äpplen) i kanske, men framförallt: blåbärssoppa istället för mjölk/sylt.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips