Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Ingen RÖK utan eld..
- Trådstartare -Patric-
- Start datum
Har ingen egen erfarenhet, men undrar om ABU-röken skulle ha sålts i alla dessa år, om den inte gav gott resultat?
För det är väl en ryggsäcksmodell, du är ute efter.
Willys har bilder på tre modeller och Berras har ytterligare en modell.
http://www.willyssportfiske.se
http://www.berras.se
En lite större modell
http://home4.swipnet.se/~w-41442
/Björn
För det är väl en ryggsäcksmodell, du är ute efter.
Willys har bilder på tre modeller och Berras har ytterligare en modell.
http://www.willyssportfiske.se
http://www.berras.se
En lite större modell
http://home4.swipnet.se/~w-41442
/Björn
Lästips
ANNONS
Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro
Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...
Provisorisk røk
Ja, ABU-røken (liten modell) ær bra, men væger før mycket till længre turer nær man jagar gram i packningen.
Nåt jag inte prøvat sjælv, men vet andra som gjort, ær att strø spån i botten på en stormkøks-kastrull (som man kanske har med sig oavsett), lægger några bjørkkvistar øver, på vilka man lægger fisken, och så anvænder stekpannan eller annat som lock. Skall visst funka bra.
(Som en parantes kan næmnas att jag fick samma ide, och sænde førslag til Trangia (dær jag faktiskt jobbade i min ungdom), før många år sedan om att dom skulle produsera ett galler som passar i deras kastruller, just med tanke på att røka fisk, men det har ju inte skedd något vad jag vet).
Invændningen mot att anvænda kastrullen till røkning ær att den blir sotig och sølig. Detta kan kanske avhjælpas med att tæcka insidan med alu.folie?
Annat jag funderar på ær om aluminiumen kan reagera på något olyckligt sætt med kemikalierna i røken, så att det påverkar både smak och ev. ær ohælsosamt?
Førøvrigt, så finns det ju också røkpåsar att køpa, och något liknande borde man också klara att vika ihop sjælv med alu.folie.
Ja, ABU-røken (liten modell) ær bra, men væger før mycket till længre turer nær man jagar gram i packningen.
Nåt jag inte prøvat sjælv, men vet andra som gjort, ær att strø spån i botten på en stormkøks-kastrull (som man kanske har med sig oavsett), lægger några bjørkkvistar øver, på vilka man lægger fisken, och så anvænder stekpannan eller annat som lock. Skall visst funka bra.
(Som en parantes kan næmnas att jag fick samma ide, och sænde førslag til Trangia (dær jag faktiskt jobbade i min ungdom), før många år sedan om att dom skulle produsera ett galler som passar i deras kastruller, just med tanke på att røka fisk, men det har ju inte skedd något vad jag vet).
Invændningen mot att anvænda kastrullen till røkning ær att den blir sotig och sølig. Detta kan kanske avhjælpas med att tæcka insidan med alu.folie?
Annat jag funderar på ær om aluminiumen kan reagera på något olyckligt sætt med kemikalierna i røken, så att det påverkar både smak och ev. ær ohælsosamt?
Førøvrigt, så finns det ju också røkpåsar att køpa, och något liknande borde man också klara att vika ihop sjælv med alu.folie.
Annars har jag ett tips som funkar aldeles utmärkt om man har tillgång till gräs och dylikt.
1) bygg en stadig brasa och låt den övergå i glöd och få den någorlunda plan.
2) lägg på lite enris eller det naturen för tillfället har att erbjuda.
3) täck allt detta med fuktigt gräs, förhoppningsvis ryker det gode mycket vid det här laget.
4) lägg på mer av riset och lägg på firrarna med kryddor.
5) täck allt med mer gräs (eller först folie om man har).
6) täck över gräset med mossa och täpp till där du ser att det ryker.
vänta en stund och njut sedan. Det kan verka lite omständigt, särskillt om området är lite kargt. Men om situationen tillåter, pröva för all del, det blir riktigt gott.
tight lines/samuel
1) bygg en stadig brasa och låt den övergå i glöd och få den någorlunda plan.
2) lägg på lite enris eller det naturen för tillfället har att erbjuda.
3) täck allt detta med fuktigt gräs, förhoppningsvis ryker det gode mycket vid det här laget.
4) lägg på mer av riset och lägg på firrarna med kryddor.
5) täck allt med mer gräs (eller först folie om man har).
6) täck över gräset med mossa och täpp till där du ser att det ryker.
vänta en stund och njut sedan. Det kan verka lite omständigt, särskillt om området är lite kargt. Men om situationen tillåter, pröva för all del, det blir riktigt gott.
tight lines/samuel
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg